Haberler

Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi" Yarın Kadıköy'de

Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 91. Yılı, İnönü Vakfı'nın hazırladığı Kadıköy Belediyesinin ev sahipliği yaptığı ve açılışı yarın yapılacak olan "Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü" sergisiyle kutlanıyor.

Lozan  Antlaşması'nın imzalanmasının 91. Yılı, İnönü Vakfı'nın hazırladığı Kadıköy Belediyesinin ev sahipliği yaptığı ve açılışı yarın yapılacak olan  " Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü" sergisiyle kutlanıyor. İnönü Vakfı'nın arşivlerindeki belge ve fotoğraflardan oluşan sergi, Lozan'ın imzalanmasından Cumhuriyet'in ilanına, erken cumhuriyet yıllarından, iç ve dış politikaya kadar çeşitli toplumsal, ekonomik ve kültürel dönüşümleri İsmet İnönü ekseninde gözler önüne seriyor.

Prof. Dr. Zafer Toprak'ın küratörlüğünü yaptığı Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açılacak  ve 25 Ocak 2015'e kadar ziyaret edilebilecek olan ve serginin, genel tasarımını ve kurgusunu Çağdaş Arpaç ve Dr. Fatma Türe, grafik tasarımını da Ferah Perker yaptı. Yeni medya teknolojileriyle düzenlenmiş sergide ziyaretçiler, dokunmatik ekranlar, video enstalasyonlar aracılığıyla interaktif olarak belge ve fotoğraflara ulaşabilecek ve detaylı inceleyebilecekler.

Bazı belge ve fotoğraflar da bu sergi sayesinde ilk kez gün yüzüne çıkacak. Bunlardan bazıları; Lozan'a katılan tüm temsilcilerin kartvizitleri, Lozan'a gönderilen ve bilinmeyen meclis tutanakları, Lozan'ın imzalandığı kalemin İstanbul Üniversitesi'ne verilmesi gerektiğini yazan Mustafa Kemal Atatürk'ün mektubu ve İzmir İktisat Kongresi'nden mektuplar. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet İnönü Kadıköy Lozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title