Haberler

Liseli Öğrenciler, Tacizci Olduğu İddia Edilen Öğretmenin Hala Okulda Görevli Olmasını Protesto Etti

Güncelleme:

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde 2016 yılında öğrenciyken coğrafya öğretmeni tarafından taciz edildiğini iddia eden ve duruma okul idaresinin sessiz kaldığını söyleyen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi, öğretmeninden şikayetçi oldu. Savcılık, konuyla ilgili iddianame hazırladı.

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nden geçen sene mezun olarak bu sene üniversiteye başlayan Eylül adlı kadın öğrenci, lisedeki coğrafya öğretmeninin tacizlerini mahkemeye taşıdı. Konunun önceki gün medyaya yansımasının ardından öğrenciler, okulun koridorlarında görevine devam eden öğretmen S.D.'yi protesto etti.

''BUNA SESİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL''

Milliyet'te yer alan habere göre; "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atan öğrenciler, ortak yaptıkları açıklamada "Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur. Kendisi hala görevdedir ve zamanında yaptıklarını şu an da zaman zaman yaptığı kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir." dedi.

Liseli Öğrenciler, Tacizci Öğretmenin Hala Okulda Görevli Olmasını Protesto Etti

OKUL KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Okul idaresi de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"2016'da öğrenci velisi okul müdürüne böyle bir şikayette bulunuyor. Okul müdürü de, İlçe Milli Eğitim'e ve İl Milli Eğitim'e yazı yazdı. Müfettişler incelemeler yaptı ve öğretmen hakkında soruşturma açıldı. Öğretmene uyarı cezası verildi. Meslekten men, uzaklaştırma ya da ihraç gibi bir ceza almadığından öğretmen hala okulda. Konunun medyaya yansımasıyla hassas bir konu olduğundan, öğrenciler tarafından protesto edildi. Bir de, haberde 'okul idaresinin koruduğuna' dair bir ibare de var. Oysa bizim koruma ya da cezalandırma gibi bir fonksiyonumuz yok. Biz gerekli yerlere bildiririz, soruşturması yapılır ve ceza o şekilde verilir."

Liseli Öğrenciler, Tacizci Öğretmenin Hala Okulda Görevli Olmasını Protesto Etti

SAVCILIK İDDİANAME HAZIRLADI

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, coğrafya öğretmeni hakkında 'çocuğa karşı cinsel taciz' ile 'basit tehdit' suçlamaları ile iddianame hazırladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Zigana:

Bu tür olaylarda hemen öğretmen ve okul yönetimini suçlamayı ,basının bu haberi hemen "öğretmen telacizi" diye haber yapmasını bırakması lazım. Bu olayın gerçek değilse o öğretmen ve idarenin rencide olması, öğrencilerin gözündeki durumu ne olur? Şikayet eden kız intikam amaçlı bunu yapamaz mı ,öyle bir nesil geliyor ki yapmayacağı şey yok. Ha öğretmen yapmış da olabilir ama olay netlesmeden ,kanıtlanamadan suçlamak eğitim camiasına hep darbedir.

4
0
yanıtYanıtla
USTA:

SİYASETDEN TANIDIĞI VARDIR

2
0
yanıtYanıtla
wip:

Okulun müdür yardımcısının soyadı da usta yoksa o senmisin?

yanıt1
yanıt1
Dürbünlü:

Çocuklarımız kimlere emanet..? bir bakarmısınız..?

1
0
yanıtYanıtla
Çocuk Velisi:

Aynen hocam.

yanıt1
yanıt0
tasvir:

Coğrafya öğretmeni hemen cezaevine girmeli, göz yuman okul müdür ve yardımcıları da suçu adalete bildirmemek ten yargılanmalıdır.

1
0
yanıtYanıtla
örneklendirme(YGS):

ArdaTuran olayı birden aklıma geldi. Tacizci ve darpçı hala dışarda.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title