Haberler

Kuzeni, Gazze'de Şehit Edilen Rezzan Hemşireyi Anlattı

Gazze protestoları sırasında yaralılara yardım ederken şehit edilen Rezzan hemşirenin kuzeni Dalia Al-Najjar, “Rezzan silahlar olmadan her şeyi yapabileceğimizi dünyanın bilmesini istiyordu” dedi.

Gazze protestoları sırasında yaralılara yardım ederken şehit edilen Rezzan hemşirenin kuzeni Dalia Al-Najjar, "Rezzan silahlar olmadan her şeyi yapabileceğimizi dünyanın bilmesini istiyordu" dedi.

Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus'taki mülteci kampında bir yaralıyı tedavi ederken İsrail askeri tarafından göğsünden vurularak şehit edilen Rezzan Al- Najjar'ın kuzeni Dalia Al-Najjar, İHA'ya konuştu. Dalia, "Rezzan hemşirenin silahlar olmadan her şeyi yapabileceğimizi dünyanın bilmesini istiyordu" dedi.

Türkiye'de üniversite okuyan Dalia, Rezzan'ı küçüklüğünden beri tanıdığını, beraber oyun oynadıklarını ifade ederek, "Ailesi büyükannemi ziyarete geldiğinde, Rezzan'la oynamam için beni hep çağırırlardı" dedi. Rezzan'ın vurulması haberini Facebook'tan duyduğunu söyleyen Dalia, "Rezzan'ı küçüklüğümden beri tanırım. Küçükken hep beraber oynardık. İnsanlar olayı duyduklarında benim öldüğümü sandı. Rezzan'la birbirimize çok benziyoruz. İnsanlar haberi duyunca benim öldüğümü sanarak, beni Facebook'ta etiketlemeye başladı. Bu şekilde Rezzan'ın hayatını kaybettiğini öğrendim. Benim için zor anlardı, şoka girmiştim. Arkadaşlarımın iftar davetindeydim ve 1 saat boyunca kimseye bir şey diyemedim. Yemeklerini yemelerini bekledim. Fakat sonunda dayanamayıp ağlamaya başladım. Çok zor bir durumdu" ifadelerini kullandı.

Rezzan'ın yaptığı işle gurur duyduğunu belirten Dalia, "Rezzan, Gazze'deki protestolarda yaralananlara yardımcı olaya çalışan ilk kadın hemşireydi. Orada gönüllü olarak bulunuyordu. Kadınların da bir şekilde hak ve adalet için savaşabileceklerini göstermeye çalışıyordu" dedi.

"Ailesi adalet istiyor"

Cuma günü gün batımından önce Büyük Dönüş Çadırında yaralılara yardım eden Rezzan'ın İsrailli keskin nişancının attığı üç kurşunla şehit edildiğini söyleyen Dalia, "Rezzan'ın bütün ailesi yaşananlardan ötürü derin bir üzüntü duyuyor, aynı zamanda çok kızgın. Rezzan bir hemşireydi, barışçıl bir protestoda insanlara gönüllü olarak yardım ediyordu. Rezzan'ın üzerinde sağlık çalışanı olduğuna dair kıyafetler vardı. Buna rağmen vurulması yüzünden Rezzan'ın ailesi ve onu tanıyanlar gerçekten çok kızgın ve adalet istiyor" şeklinde konuştu.

"Hemşire olmak hayaliydi"

Hemşire olmanın Rezzan'ın hayali olduğunu söyleyen Dalia, "Rezzan hemşire olma hayalini yerine getirmek için üniversiteye başladı. Bir dönem okula gitti fakat maddi sıkıntılar yüzünden üniversiteden ayrılmak zorunda kaldı. Sonrasında bazı kurslara katıldı. 2 yıl boyunca bir hastanede hem eğitim gördü hem de ücretsiz olarak çalıştı. Bazı arkadaşları bana Rezzan'ın protestolarda yaralananlara yardım etmek için tıbbi ekipman almak amacıyla bazı eşyalarını sattığını söyledi" dedi.

"Artık mücadeleye sen devam etmelisin"

Rezzan'ın annesiyle görüştüğünü söyleyen Dalia, "'Annesi çok güçlüydü ve bana Dalia sen artık Rezzan'ın, mücadeleye sen devam etmelisin, barış için mücadele etmelisin' dedi. Ben de ona söz verdim. O andan itibaren, ne gerekiyorsa ve ne yapabilirsem yapmaya ve Rezzan'ın mesajını herkese iletmeye karar verdim. Rezzan, Dünya'nın silahlar olmadan her şeyi yapabileceğimizi bilmesini istiyordu. Söylemek istediği tek şey buydu" ifadelerini kullandı. - GAZZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

title