Haberler

Kuş Gribinde Şok İddia: Bakıcı Haber Vermedi

Güncelleme:

Balıkesir'de 100 bin tavuğun telef olmasına neden olan 'kuş gribi' bir çiftlikte ortaya çıkmış ancak, bakıcının bunu işletme sahibine haber vermemesi üzerine yayılmış.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi Edincik ve Çinge mahallelerinde yaklaşık bir ay önce ortaya çıkan ve 100 bin tavuğun telef olmasına neden olan kuş gribiyle ilgili karantina tedbirleri sürerken çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Kuş gribinin bir tavuk çiftliğinde ortaya çıkmasının ardından çiftlikteki bakıcının tavuk ölümlerini saklaması ve işletme sahibine söylememesi nedeniyle virüsün yayıldığı ileri sürüldü.

Dezenfekte çalışmalarının yapıldığı Çinge Mahallesi'nde giriş ve çıkış araç trafiğine kapatılırken Sağlık Bakanlığı hastalıkla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığına vurgu yaptı.

VİRÜS GÖÇLE Mİ GELDİ?

40 binden fazla tavuğun telef olmasına, 60 binininse itlaf edilmesine neden olan virüsün hızla yayılmasındaki bir diğer olasılığınsa çiftliklerdeki kümeslerin birbirine yakın olması ve havalandırma pervaneleri olduğu iddia edildi. Hastalığın bölgeye göçle gelen hayvanlar aracılığıyla ulaştığı ihtimali de değerlendirilirken; Gıda Tarım ve İl Müdürlüğü yetkilileri olayın ortaya çıkışı ve yayılmasıyla ilgili iddialar hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

"CANIMIZ ÇOK YANDI"

Çinge'deki bir tavuk çiftliğinin ortağıysa, "Bu iş canımızı çok fazla yaktı. Şu anda konuşulacak bir şey yok. Hastalığın engellenip yok edilmesini bekliyoruz. Yetkililer tüm tedbirleri aldı" dedi. Bu arada bölgedeki çok sayıda çiftlikten alınan numunelerin de tahlile gönderildiği öğrenildi.

10 YIL ÖNCEKİ VAKA AKILLARA GELDİ

Öte yandan 10 yıl önce yine Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı o dönem köy olan Kızıksa Mahallesi'nde yaşanan 'kuş gribi' vakası da akıllara geldi. 2005 yılı ekim ayında patlak veren olayda binlerce hayvan telef olmuş ve itlaf edilmişti.(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Balıkesir Bandırma Edincik Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

BOŞVER:

SUÇLU GARİBAN OLUYOR NERDE BU ŞİRKETİN VETERİNERİ

15
0
yanıtYanıtla
Veteriner HekimmobilWeb@haberler.com:

Yorumlara bakiyorum da kimi komplo diyork kimi biyolojik silah diyor. Sadece guluyorum ülkemiz ne yazik ki hastalık yuvasi. Şarbon brucella tüberküloz kus gribi gibi hastalıklar kol gezmektedir. Yediğiniz etlerin zoonoz bir enfeksiyon tasima olasiligi yüzde 60 . gerekli önlemler alınabiliyor mu peki Tabi ki de hayir. Ne yazik ki bu önlemleri alabilecek hastaliklari sahada engelleyip insan sagligini koruyabilecek veteriner hekimler bütçeye yuk görülmekte ve atamasi yapilmamaktadir

11
3
yanıtYanıtla
egemenmobilWeb@haberler.com:

İki yıl önce çifti miz doğal tavuk ve civciv yetiştirmeye başladı. Bunu gören büyük işletmeler rahatsız oldu.rant elde edemeyince kuş gribi yalanina sarıldılar.grip felan yok.onlarca civciv tavuk boşuna itlaf edildi ve edilecek.bunun günahı çok büyük ödenir...

12
1
yanıtYanıtla
xxx:

haber vermemişmiş. bizde yedik. .

9
1
yanıtYanıtla
hamido:

ne yapalım o işçiyi asalım gitsin koskoca patronu zarara uğrattı bunun vebalını nasıl verecek. işte benim ülkemden manzaralar her zaman asılmak için bir gariban hazırdır. yeterki patronlarımız rahat olsun.

5
5
yanıtYanıtla
4321:

İşletmeciyi korumaya almışlar! Vur abalıya. . .

4
5
yanıtYanıtla
Türkiyeli:

Etrafımda bir çok insan hasta ve astım faranjit gibi hastalıklar. . . Ve hükümet seçim öncesi bir salgın olayının halk arasında konuşulmasını istemiyor korkuyor diye gizliyor herşeyi. . . Ama sizde etrafınıza bakın ve gerçeği görünn

6
2
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Çetin:

AKP iktidarının sağlık bakanı mehmet Müezzinoğlu aynı hatayı DOMUZ GRİBİNDE de yaptılar veölümler artınca, kamu oyu olayı haber alınca, açıklama yapmak zorunda kalındı. Şimdi de Kuş giribi 1 aydır varmış meğer, biz daha yeni öğreniyoruz, açıklamalar yeni yeni yapılıyor. Neredebunlarda onur, şeref ve haysiyet. 80 milyon Türk insanın sağlığı ile oynayanlar neden istifa etmezler?

6
2
yanıtYanıtla
TC.ERCİSLİ:

ASLINDA BU HABERLERİN HER YIL YAPILMASI GARİBAN İÇİN ÇOK GÜZEL OLUR. SADECE GARİBAN DEĞİL ORTA HALLİ İNSANLARDA PİLİÇ VEDE YUMURTA YİYEMİYORDU. KOLİ YUMURTA 6 TL ŞİMDİ HABERDEN ÖNCE 9 TLYDİ :)

8
0
yanıtYanıtla
yalan:

bizde inandık olan gariban işçiye olur hep

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title