Haberler

Kuloğlu: Aramalar Saptırılmamalı, Asimetrik Psikolojik Savaşın Peşinde Koşanlara Zemin Hazırlanmamalı

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Özel Kuvvetlere Bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki "Kozmik Odaların" Aranmasını Değerlendirdi ve "Kozmik Evrak Ne Demektir? Çok Gizlilik Bilgide Sahip Plan ve Dokümanın Bulunduğu Bir Bürodur.

Emekli Tümgeneral ve ORSAM danışmanı Armağan Kuloğlu, Özel Kuvvetlere bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki kozmik odaların aranması değerlendirdi. Kuloğlu, "Kozmik evrak ne demektir? Çok gizlilik bilgide sahip plan ve dokümanın bulunduğu bir bürodur. Buraların incelenmesi, mevcut soruşturmanın devamı niteliğindedir. Bu odadan belgelerin çıkarılması mümkün olmadığı için ve savcıların bu incele ve araştırmayı odanın içerisinde yapma mecburiyetinde olundukları için soruşturma uzamaktadır" dedi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından aramalara izin verildiğini de anımsatan Kuloğlu, "İzin verildi. Çünkü, kamuoyunda devletten bir şeyle mi saklıyorlar endişesi yaratmamak için izin verildi. Bu bilgilerde dedikodu şeklinde ortalığa yayılır. Aramalar saptırılmamalı "asimetrik psikolojik savaşın' peşinde koşanlara zemin hazırlanmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Kuloğlu, sürecin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı izledikleri iddia edilen iki subayın emniyet mensupları tarafından gözetim altına alınması ve subayların görev yaptığı Özel Kuvvetlere bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki aramalarla başladığını hatırlattı.

Konuya ilişkin yapılan soruşturma ve araştırmalarda subayların görevli olduğu ve bunun Genelkurmay Başkanlığı tarafından da doğrulandığını anımsatan Kuloğlu şöyle konuştu:

"Bundan tatmin olunmamış, subayların evlerinde ve ofislerinde de arama yapılması için mahkeme kararı çıkartılmıştır. Bunlarla yetinilmemiş acaba bu bilgilerin bulunduğu kurumda çok gizli bilgileri saklandığı ve koruma altına alındığı kozmik evrak bürosunda da saklanıyor mu diye oralarda da arama yapılması konusunda karar çıkmış. Ceza Muhakemeleri Kanunun 125. maddesi bu konuya yetki vermektedir. Hakimler özel bir kararla devlet sırrı olabilecek bilgilere mahkeme kararı ile ulaşabilmektedir. Bu da buna istinaden yapılmaktadır. Bu 125. madde Anayasa Mahkemesine intikal ettirilmiş ve Anayasa Mahkemesinde hala incelendiği için yürürlükte olan bir maddedir."

-"KOZMİK ODA" NEDİR?-

Kuloğlu aramalarla gündeme gelen "kozmik oda"yı ise şöyle anlattı:

"Kozmik evrak ne demektir? Çok gizlilik bilgide sahip plan ve dokümanın bulunduğu bir bürodur. Kapısı kitidir. Demir parmaklık vardır. Şifreli kilidi vardır. Penceresi varsa onun da demir parmaklığı vardır. Şifresi vardır. İçeri girilmesi ve nüfus edilmesi son derece zorlaştırılmış bir mekandır. Buranın bir sorumlu şahsı vardır. Bu kozmik evrak subayı ya da kozmik evrak astsubayıdır. Buranın bir defterini tutar. Bu deftere her giren evrakı ve her çıkan evrakı yetkili kişiler tarafından alınıp alınmadığı ve yerine konup konmadığı konusunda denetim yapar. Yani sadece kilit altında tutulan yer değil, odaya yapılan giriş çıkışlarda kontrol altında bulunduruluyor. Aynı zamanda burada herkes evrak alıp veremez ve herkes de girip çıkamaz. Buraya sadece özel yetkilendirilen kişiler girebilir."

-"KOZMİK EVRAKTAKİ İNCELEMEYİ, SORUŞTURMANIN BİR DEVAMI OLARAK ALGILAMAK LAZIM"-

Aramalar sırasında, "buraya bazı şeyler saklanmış şüphesi ile bu bölgelerde de araştırma yapılmak istenmiş" olduğunu söyleyen Kuloğlu, bu odadan belgelerin çıkarılmasının mümkün olmadığı için inceleme ve araştırmanın uzadığını ifade etti ve şöyle devam etti:

"Bu soruşturmada askeri savcıda nezaret ediyor bu araştırmaya. Bu konuda yetkili bir subayda burada bulunabilir. Çünkü, planlar ve o evraklar özel eğitimden geçmiş kişiler tarafından hazırlanır. Bazıları da şifreli olabilir. Bunların ne olduğunun sorulması gereken biri olabilir. Bunun dışında bu konu yorumlamak yanlış. Kamuoyunda şöyle bir yorum var. "Sanki bu vesile ile buralara giriliyormuş da, efendim oralarda araştırmalar yapılıyormuş da daha önce yapılan konuların hesabı soruluyormuş' gibi konularla karşı karşıya kalınmaması gerekir. Soruşturmanın bir devamı olarak algılamak lazım. Hukuk çerçevesinde olduğu için Genelkurmay Başkalığının müsaadesinde yapılan bir araştırmadır. Genelkurmay Başkanlığı da buna müsaade etmiştir. Ama bir başka şekilde konuyu geçiştirebilirdi. Oyalayabilirdi. Bu yapılmadı. İzin verildi. Çünkü, kamuoyunda devletten bir şeyle mi saklıyorlar endişesi yaratmamak için izin verildi. Bu bilgilerde dedikodu şeklinde ortalığa yayılır. Aramalar saptırılmamalı, "asimetrik psikolojik savaşın' peşinde koşanlara zemin hazırlanmamalı." (ANKA)

(EÖ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title