Haberler

Küçük Menderes Havzası'na Çifte Baraj

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım'la birlikte, Küçük Menderes Havzası'nın sulamasını yapacak olan Bademli barajının temelini attı.

İzmir'de bulunan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım'la birlikte, Küçük Menderes Havzası'nın sulamasını yapacak olan Bademli barajının temelini attı. Bakan Eroğlu, 'Bu dağların etrafında ne kadar baraj, gölet ve sulama varsa, onları bitirmek bizim hükümetimizin boynunun borcudurö diye konuştu.

İzmir'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, beraberindeki Ulaştırma Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç'la birlikte kentteki programı kapsamında ilk olarak Ödemiş Gölcük'te incelemelerde bulundu, bölge hakkında brifing aldı. Gölcük'ün sadece İzmir'in değil Türkiye'nin cazibe merkezi haline getirileceğini ve bölgedeki kirlilikle ilgili yıl sonuna kadar çalışmalar yapılıp tamamlanacağını kaydeden Bakan Eroğlu, daha sonra Birgi beldesine geçip İmam Birgivi Medresesi ve Aydınoğlu Mehmet Bey Camisi'ni gezdi. Beldedeki kahvehanelerde bulunan vatandaşlarla da sohbet eden Bakan Eroğlu, 'Buraları barajlarla, göletlerle donatacağızö dedi. Bakan Erdoğlu, Ulaştırma Eski Bakanı Yıldırım'la birlikte temel atma töreni için gittiği Ödemiş İlçesi Bademli Beldesi'nde vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunurken başından aşağı peçeteler attılar.

Törende DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, Bademli Barajı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ta yaptığı konuşmada, kentteki su rezervlerinin yıl içinde kullanılabilmesi için baraj ve göletlerin etap etap yapıldığını, bu son temel atmalarla dört baraj ve iki göletin çalışmalarının biteceğini, hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.

İzmir'DEN KİRAZ'A BÖLÜNMÜŞ YOL

Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım ise, 'Bu iki barajla bu bölge bolluğa berekete kavuşuyor. Beydağ barajı bir efsaneydi ama gel gör ki, hiçbir şey yapılmamış. Ancak Sayın Başbakanımız, Bakan Eroğlu'na talimat verdi ve bakanımız hemen başladı, kısa sürede bitirdi, hizmete sundu. Şimdi de İzmir'e geldik. Sizlere hizmet için çalışacağız, bu ovanın bereketine bereket katacağız. Gelirken Sayın Bakanımla bir karar verdik. İzmir'den Kiraz'a kadar bölünmüş yol yapmaya karar verdik. Sizin için aht ettik, bunu da başaracağızö dedi.

Yıldırım'ın ardından söz alan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'e yönelik hizmetlerle ilgili bilgiler de verdi. Bakan Eroğlu, 'Geçmişte yapılanları telafi edeceğiz ve buranın bitmesinin süresini sizlere bitireceğiz. Müjdelerim var, Tire'de bir gölet Kiraz da da gölet yapacağız. Bu dağların etrafında ne kadar sulama varsa, onları bitirmek bizim hükümetimizin boynunun borcudur. Çaltıkoru'da da sulama sisteminin inşaat ihalesi yapılacak, bunun da müjdesini vereyim. Sekiz köprü bizden, gerisi sizden Sayın Bakan'ım. Bu barajın yatırım programına konmasına siz vesile oldunuz. Başbakanım İzmir için kesenin ağzını açtı. Maddi açıdan her türlü imkanı bize sağladığı için Başbakanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorumö dedi.

VATANDAŞLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE PAZARLIK

Bakan Eroğlu daha sonra müteahhit firmanın yöneticisi Mehmet Ali Gündüz'le vatandaşların gözü önünde pazarlık yaptı. Bakan Eroğlu ve Yıldırım'ın isteği üzerine Gündüz, barajın, 9 Eylül 2013, saat 09. 59 da bitip hizmete gireceği sözünü verdi. Bademli Barajı'nın temel atması, görüntülü olarak inşaatın bulunduğu yere bağlanılarak gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra Zeytinova barajının temel atma töreni için Bayındır İlçesi'ne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title