Haberler

Kosova'da Kampüs'teki Kilisenin Yıkılması İstemi Tartışılıyor

Priştine Üniversitesi kampüsündeki kilise, üniversitenin genişlemesine engel oluyor.

Priştine Üniversitesi kampüsündeki kilise, üniversitenin genişlemesine engel oluyor. Kosovalı gençlerin fakültelere kayıt olma istekleri her geçen yıl artıyor. Bu nedenle Kosova Eğitim Bakanlığı 5 yıl önce, dört yeni eğitim binası inşa edeceklerini açıkladı. Binaların yapımı için maddi olanak da sağlanmıştı, ancak 1990 yılında Miloseviç tarafından yapılan kilisenin engeline takıldı. Çünkü Kilisenin yıkımı, uluslararası kurumlar tarafından engelleniyor. Bakanlık, bu sorunu çözmek ve kiliseyi yıktırmak için Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesine başvurmasına rağmen bir sonuç alamadı ve konuyu Başbakan Haşim Taçi'ye sevk etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Priştine Üniversitesi arazisinde en kısa zamanda, eğitim binalarının inşa edileceğini ifade ederken, Priştine Üniversitesi kampüsü içinde Miloçeviç tarafından, Sırp Ortodoks Kilisesi'nin inşa edilmesinin korkunç bir hareket olduğunu söyledi. Taçi, yapımı tamamlanmamış kilisenin Slobodan Miloşeviç döneminin eseri olduğunu anımsattı. Başbakan Taçi, 'Şu anda genel seçimler için hazırlanmaktayız, seçimlerden hemen sonra tamamlanmış kilisenin yıktırılması konusu gündeme gelecek ilk ödevlerimizden biri olacak' dedi. Priştine Üniversitesi kampüsü içinde yapımı tamamlanmış kilisenin yıktırılması konusunu Kosova Çevre Bakanı Dardan Gaşi, Kosova'daki AB temsilcisi Daniel Zbogar ile de görüştü. Görüşme sırasında Bakan Gaşi, 1990 yılında kampüsteki kilisenin ruhsatsız inşa edildiğini ve yıkılmasının gerekli olduğunu söyledi. AB Kosova sorumlusu Zbogar, kilisenin yıkılması halinde, Kosova'daki Sırpların ayaklanacaklarına işaret ederken, bu konun mahkemeye taşınmasını önerdi. Çevre Bakanı Dardan Gaşi de kiliseyle ilgili tüm evrakları toplayarak? Eulex? mahkemesine sundu . Mahkemeden çıkacak karar ise büyük merakla bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haşim Taçi Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title