Haberler

Komşu Katiline Ömür Boyu Hapis Cezası İstendi

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle komşusu 40 yaşındaki Cemil Odabaş'ı tabanca ile öldüren emekli madenci 61 yaşındaki Ekrem Sergen için savcı, ömür boyu hapis cezası istedi.

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle komşusu 40 yaşındaki Cemil Odabaş'ı tabanca ile öldüren emekli madenci 61 yaşındaki Ekrem Sergen için savcı, ömür boyu hapis cezası istedi.

Karadon Mahallesi'nde 20 Eylül 2014'de meydana gelen olayda, iddiaya göre Cemil Odabaş kendisine ait olduğunu söylediği arazisi üzerinde evi olan Ekrem Sergen'den para istedi. Cemil Odabaş, para vermeyen komşusu Sergen'i dövdü. Olay günü ise bahçede annesiyle ceviz toplayan Odabaş'ın kendisine hakaret ettiğini iddia eden Sergen, evinin penceresinden tabancayla 3 el ateş etti. Ağır yaralanan Odabaş, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Tutuklanan Ekrem Sergen hakkında Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürme' suçundan açılan davada yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya Ekrem Sergen, ölen Cemil Odabaş'ın annesi Nisan Odabaş ve avukatlar katılırken Cemil Odabaş'ın ağabeyi Yusuf Odabaş ve kardeşi Recep Odabaş tanık olarak dinlendi. İki kardeş de komşuları Ekrem Sergen ile aralarında sorun olmadığını, cinayetin neden işlendiğine dair bir bilgilerinin bulunmadığını söylediler.

Cumhuriyet Savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında, cinayetle sonuçlanan olaya yol açan ilk haksız hakaretin kimden kaynaklandığı konusunda dosyada açıklık bulunmadığı, sanığın tahrik sonucu eylemi gerçekleştirdiğine ilişkin savunmasının yeterli derecede inandırıcı bulunmadığı gerekçesiyle Ekrem Sergen'in ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı avukatların savunma yapması için duruşmayı erteledi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Odabaş Zonguldak Kilimli Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title