Haberler

Kocaeli'nin Yeni Valisi Hüseyin Aksoy Göreve Başladı

Kocaeli'nin yeni valisi Hüseyin Aksoy göreve başladıVALİLER Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevinden Kocaeli Valiliği'ne atanan Vali Hüseyin Aksoy görevine başladı.

Kocaeli'nin yeni valisi Hüseyin Aksoy göreve başladı

VALİLER Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevinden Kocaeli Valiliği'ne atanan Vali Hüseyin Aksoy görevine başladı.

Diyarbakır Valiliği görevinden Kocaeli Valiliği'ne atanan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy görevine başladı. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar ve valilik personeli tarafından valiliğin önünde karşılandı.

Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli'nin Türkiye'nin en nadide illerinden biri olduğunu belirterek "Diyarbakır'da başta terör olayları olmak üzere birçok konuda belirli sorunların oluştuğu bir ortamda görevimizi yapma gayreti içerisinde olduk. Kocaeli ilimiz Türkiye'nin en nadide illerinden birisi. Özellikle sanayi konusunda Türkiye'nin en başta gelen illerinden birisi. İstanbul ilinden sonra en fazla sanayi kuruluşuna sahip bir il ve bu il konumu nedeniyle Türkiye'nin en önemli illerinin başında geliyor. Kocaeli'ye baktığımızda dış ticaret hacmi 59 milyar dolar ve Türkiye'nin dış ticaret hacminin yüzde 18'ini ortaya koyan bir il. Çok sayıda organize sanayi bölgesi var ve birçok sanayi yatırımlarının da bölgede ciddiyetle devam ettiğini biliyoruz. Özellikle Kocaeli'nin geçmişten bu güne süregelen birçok faaliyet ve projeleri var. Bizden önce bu çalışmalarda yer alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim de görevimiz onların bıraktığı noktadan bunu daha iyi bir noktaya taşımak bakımından yapılacakları Kocaeli'deki paydaşlarımızla beraber ortaya koyarak bu çalışmaları biraz daha geliştirmek" dedi.

Aksoy, Kocaeli'de önceki dönemde başlamış olan projeleri devam ettireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Limanlarıyla, lojistik özellikleriyle, sanayi yatırımlarıyla Kocaeli önemli bir il ve burada görev yapıyor olmakla büyük bir onur duyacağım. Özelikle ticareti, lojistiği, sanayisi dışında tarihi değerleriyle, doğal güzellikleriyle bir turizm şehri olma boyutuyla da Kocaeli'yi daha farklı bir noktaya taşıma ideali içerisinde olacağız. Burada merkezi idarenin, çeşitli bakanlıkların yürüttüğü çalışmaların yanında başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerimizin de ortaya koyduğu çalışmalarla Kocaeli çok daha iyi bir noktaya taşınmaya devam edecek. Süreç içerisinde kenti biraz daha yakından tanıma fırsatı bulacağım. Kurumlarımızı fırsat buldukça ziyaret edeceğim. Brifing alacağım ve onların da görüş, önerilerini dikkate alarak önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmaları ortaya koyacağız. Bu anlamda başlamış olan projeleri takip etme, sonuçlandırma adına da önümüzdeki dönemde yine istişare içerisinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Hüseyin Aksoy Metin Gürak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title