Haberler

Kızıltepe'deki Suriyeliler için yardım seferberliği -

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelen Suriyelilere yardım için kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

ADNAN KOÇHAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelen Suriyelilere yardım için kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AA muhabirine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve sivil toplum kuruluşlarının Suriyeli sığınmacılara yardım konusunda yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

İlçede yaklaşık 20 bin civarında Suriyelinin yaşadığını kaydeden Ermiş, "Bugüne kadar ulaştığımız bin 300 Suriyeli aileye gereken yardımlar yapıldı" dedi.

Kaymakamlık olarak ilçedeki Suriyeli sığınmacıların sağlık giderlerini karşıladıklarını ifade eden Ermiş, "Zor durumda olan Suriyelilerin her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Mümkün mertebe insanlık adına bizi, ev sahipliğimizi utandırmayacak şekilde kendilerini ağırlamaya çalışıyoruz. Bu konuda SYDV, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar yoğun bir gayret gösteriyor" diye konuştu.

Suriyeli çocukların eğitim sıkıntılarını gidermek için bir bina tahsis edildiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Ermiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suriyeli çocuklar için açtığımız okulda şuanda 650 çocuk eğitim görüyor. Bu öğrencilerimizin kıyafetlerini tedarik ettik. Kendilerini en iyi şekilde misafir etmeye çalışıyoruz. En güzeli Suriye'deki savaşın sona ermesidir. İnsanların kendi ülkelerinde rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamalarıdır. İnşallah kısa zamanda bu sağlanır. Şimdiye kadar ulaştığımız ailelere kömür ve giyim malzemesi yardımları yapıldı. Sağlık probleminden dolayı ihtiyacı olana ortopedik cihaz ve bazen kira yardımı da yapılıyor. Ayrıca daha önce çadırlarda yaşayan Suriyelilerin çadır kente gitmelerini sağladık."

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title