Haberler

Kışın Zorlu Yaşamı

Bitlis'in Ahlat İlçesinde Bazı İnsanlar Kar Yağışı ve Tipiye Aldırmadan Ekmek Parası İçin Çalışıyor.

Bitlis'in Ahlat İlçesinde bazı insanlar kar yağışı ve tipiye aldırmadan ekmek parası için çalışıyor.

Lapa lapa yağan kar altında çalışanlardan biri olan 58 yaşındaki Mahmut Duranay adlı hamal, 11 nüfuslu ailesine bakabilmek için çabaladığını söyledi.

Hayatının büyük bir bölümünü çobanlık yaparak geçiren, yaşı ilerlediği için artık bu işi yapamayan Mahmut Duranay, satın aldığı bir eşekle eşya taşıyor. Cılız ve küçük eşeğine bağladığı derme çatma iki tekerlekli aracı ile Ahlat merkezinde dolaşan Duranay, çetin kış koşullarına rağmen hiçbir müşteriyi kaçırmak istemiyor. Evleri, ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan vatandaşların çarşı merkezinde aldıkları irili ufaklı eşyalarını aracına koyan Mahmut Duranay, kendisine yardım eden oğlu ile birlikte kar yağışı ve fırtınaya aldırmadan yükü yerine ulaştırmaya çalışıyor.

Yağar kar, gözleri açmaya bile fırsat vermeyen fırtına, aracın zaman zaman kara saplanmasına rağmen helal kazanmanın önemli olduğunu anlatan Duranay, çocuklarından sadece birinin çalıştığını, kalabalık nüfusu geçindirmek için her türlü zorluğa katlandığını söyledi.

(GA-MET-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title