Haberler

Kilis'te Kısa Kısa

Kilis’te, Suriye’ye geçmeye çalışan bir kişi 100 adet cep telefonu ve 250 adet SİM kartı ile yakalandı.

Kilis'te, Suriye'ye geçmeye çalışan bir kişi 100 adet cep telefonu ve 250 adet SİM kartı ile yakalandı.

Kilis'in Elbeyli ilçesi Aşağıbeylerbeyi köyü sınır hattında Dağ Hudut Karakolu ekipleri, Türkiye'den Suriye'ye yasadışı yollarla geçmeye çalışan Suriye uyruklu K.H.'yı 100 adet cep telefonu, 250 adet sim kart ile birlikte yakaladı. Olayla ilgili şüpheli hakkında Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından 200 TL idari para cezası uygulanarak, yakalanan malzemeler şüpheliye teslim edildi.

10 BİN 700 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

KİLİS (İHA) - Kilis'te, bir Suriyelinin taşıdığı çuvalda yapılan aramada 10 bin 700 paket kaçak sigara ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kilis-İslahiye karayolu üzerinde Deliçay köyü yol ayrımında araçtan inen H.S. isimli şahsa ait 2 adet çuval içerisinde yaptığı kontrolde 10 bin 700 paket kaçak sigara ele geçirdi. Olayla ilgili cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Şüpheli ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

1 TON 185 KİLO KAÇAK ÇAY ELE GEÇİRİLDİ

KİLİS (İHA) - Kilis'in Musabeyli ilçesinde bir minibüste yapılan aramada 1 ton 185 kilo kaçak çay ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Musabeyli ilçesi Şenlikçe köy yolunda alınan ihbar üzerine S.T. isimli şahıs yönetimindeki minibüste yaptığı aramada 1 ton 185 kilo kaçak çay ele geçirdi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak çaylar Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüpheli, ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.

YASAK AVLANAN 2 KİŞİ YAKALANDI

KİLİS (İHA) - Kilis'te, yasak keklik avlayan 2 kişi yakalandı.

Kilis'in Polateli ilçesi Yeşiipınar köyü arazisinde, Kilis Orman Su İşleri Müdürlüğü ekipleri ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından M.O. ve MÖ. isimli şahıslar avlanmak için kullandıkları 3 adet keklik ile birlikte yasak av yaparken yakalandı. Olayla ilgili olarak şahıslar hakkında idari yaptırım uygulanmak üzere tanzim edilen evraklar ve ele geçirilen keklikler Kilis Orman Su İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

3 ADET HEYKEL ELE GEÇİRİLDİ

KİLİS (İHA) - Kilis'te bir kişinin valizinde yapılan aramada 3 adet heykel ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kilis-Gaziantep karayolu merkez ilçe Seve Barajı mevkiinde icra edilen devriye faaliyeti esnasında bir otobüste yolcu olarak bulunan O.Ç'nin valizinde yapılan kontrolde 3 adet heykel ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen heykellerin Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelince sahte oldukları tespit edildi. Heykeller, detaylı inceleme yapılması için Gaziantep Müzeler Müdürlüğü'ne teslim edildi.

SINIRDA KAÇAK EŞYA YAKALANDI

KİLİS (İHA) - Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye getirilen 1 adet uydu alıcısı, 261 adet kozmetik malzeme, 232 kilo muhtelif gıda malzemesi, 830 paket makarna, 100 adet konserve balık ve 470 paket kaçak sigara yakalandı.

Merkez ilçeye bağlı Akçabağlar köyü Suriye sınır hattında, Öncüpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 1 adet uydu alıcısı, 261 adet kozmetik malzeme, 232 kilo muhtelif gıda malzemesi, 830 paket makarna, 100 adet konserve balık ve 470 paket kaçak sigara sınır devriyeleri tarafından ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak malzemeler, Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Elbeyli Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title