Haberler

Kilis Kazada Şehit Olan Uzman Çavuş Toprağa Verildi

Siirt'in Baykan İlçesi'nde, zırhlı aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada şehit olan uzman çavuş 27 yaşındaki Halil İbrahim Kara, memleketi Kilis'te, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Siirt'in Baykan İlçesi'nde, zırhlı aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada şehit olan uzman çavuş 27 yaşındaki Halil İbrahim Kara, memleketi Kilis'te, gözyaşlarıyla toprağa verildi.6 yıllık uzman çavuş 2 çocuk babası Halil İbrahim Kara'nın da içinde bulunduğu zırhlı askeri araç, dün freni boşalınca kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, Halil İbrahim Kara şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit uzman çavuşun cenazesi Siirt'te yapılan törenin ardından memleketi Kilis'in Bulamaçlı Köyü'ne getirildi.

Köyün futbol sahasına getirilen şehit uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı tabutuna, eşi Kübra, çocukları Esma Sultan, Muhammed Sakin ile annesi Sultan ve babası Mehmet Kara kapanarak gözyaşı döktü. Acılı şehit yakınlarını törene katılan protokol üyeleri ile uzman çavuşun silah arkadaşları teselli etti.

Şehit uzman çavuş için İl Müftüsü Mahmut Karetepe'nin kıldırdığı cenaze namazına; Kilis Valisi İsmail Çataklı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gaziantep 1'inci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Alpaslan Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, bürokratlar ile askerler ve vatandaşlar katıldı. Halil İbrahim Kara, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Kara Baykan Siirt Kilis Politika Güncel Haberler

title