Haberler

Düzce'ye Giden Kılıçdaroğlu'nu, Baykal Kapıda Karşıladı

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sokak ortasında saldırıya uğrayan partisinin Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu, Tozan'ı önce ziyarete giden Deniz Baykal karşıladı.

Sokak ortasında yaşanan saldırı sonrasında Düzce'ye geçmiş olsun ziyaretine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "21'inci Yüzyıl'ın Türkiyesi'nde il başkanımız cadde ortasında böyle bir saldırıya uğruyorsa bu bizim demokrasimize indirilmiş darbelerden birisidir. Bunu asla kabul edemeyiz" dedi.

ÖNCE BAYKAL GELDİ

Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği mensuplarınca sokak ortasında dövülen CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı parti binasında önce Antalya Milletvekili Deniz Baykal ziyaret etti. Baykal, İl Başkanına saldırı olayının çok derin siyasi anlamları olan, ülke geleceği için tehlikeli gelişmeleri işaret eden bir tablo olduğunu söyledi.


BAYKAL, KILIÇDAROĞLU'NU KARŞILADI

Baykal'ın hemen ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Baykal, parti binası önünde Kılıçdaroğlu'nu karşılayanlar arasında yer aldı. Baykal, Kılıçdaroğlu ile tokalaştıktan sonra kentten ayrıldı. İl Başkanı Zekeriya Tozan'a, 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, Tozan'a yapılan saldırının doğrudan CHP'ye yapıldığını söyledi.

"UMARIM DAVUTOĞLU DA TAKİP EDER"

"Bunu takip edeceğiz, faillerini takip edeceğiz. Yargı sürecini takip edeceğiz. Umarım sayın Davutoğlu da takip eder. Demokrasi adına biz mücadelemizi yapıyoruz. İnsan hakları üzerine mücadelemizi yapıyoruz. 21'inci yüzyılın Türkiyesi'nde il başkanımız cadde ortasında böyle bir saldırıya uğruyorsa bu bizim demokrasimize indirilmiş darbelerden birisidir. Bunu asla kabul edemeyiz. Takipçisi olacağız, iktidarın da bunu takip etmesini isteriz.

"BASKI DÖNEMİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Hangi gerekçeyle bu lümpen insanlar bizim il başkanımıza saldırıyorlar? Burada adaleti savunduğu için mi? Yolsuzlukların üzerine gittiği için mi? Özgürce ülkenin sokaklarında, tarlalarında gezdiği için mi? Bir baskı dönemiyle karşı karşıyayız. Sanıyorlar ki 'İl başkanınızı darp ettik, siz artık sesinizi çıkaramazsınız.' Tam tersine hiç bir güç bizi yıldıramaz. Onlara ve onların yandaşlarına açıkça sesleniyorum. CHP'nin genlerinde kuvayi milliye kanı vardır. Biz bütün baskılara rağmen mücadelemizi sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Bizim mücadelemiz hürriyet mücadelesidir."

Kılıçdaroğlu, parti binasından çıkışta bir işyerine de uğrayarak esnafla kısa süre sohbet etti. Daha sonra Ankara'ya hareket etti.

OLAYLA İLGİLİ 3 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Düzce'de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı sokak ortasında tekme tokat döven Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın ile dayak anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Deniz Baykal Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title