Haberler

Kerkük-Türkmeneli Türkçülük Şöleni"

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, "Kerkük-Türkmeneli Türkçülük Şöleni" düzenlendi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, "Kerkük-Türkmeneli Türkçülük Şöleni" düzenlendi.

Reşit Behbudov Mahnı Tiyatrosunda düzenlenen programa, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, Azerbaycan Vatandaş Dayanışması Partisi Genel Başkanı Sabir Rüstemhanlı, Azerbaycan Türkiye Evi (ATEV) Başkanı Tenzile Rüstemhanlı ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliğinin (TÜİB) desteğiyle ATEV ve Yeniçağ Medya Grubu tarafından düzenlenen şölende konuşan Vatandaş Dayanışması Partisi Genel Başkanı Rüstemhanlı, Türkçülük Günü'nün öneminden bahsederek artık yıllardır bu günü büyük etkinliklerle kutladıklarını bildirdi.

Türkçülük Günü'nün tarihinden bahseden Rüstemhanlı, Hüseyin Nihal Atsız'ın Türkçülük için yürüttüğü mücadeleyi anlattı ve "Türk adı dünyayı korkutan bir ad. Bu addan rahatsız olan güçler var. Türk adı geçmişte de vardı, bugün de var, yarın da var olacak." ifadesini kullandı.

ITC Başkanı Salihi de Azerbaycan ve Kerkük halklarının aynı kökten geldiğini, aynı dili konuştuğunu söyledi.

Salihi, hiçbir gücün dünyada Türk varlığını yok etmeye gücünün yetmeyeceğini belirterek Türk dünyasının birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Bakü Atatürk Lisesi öğrencilerinin müzik, şiir, dans ve tiyatro gösterileriyle devam etti.

Ses sanatçıları Leyla Camal, Elçin Ceferov, Ramal İsrafilov ve Şemistan Elizamanlı'nın sahne aldığı etkinlikte davetliler ellerinde Azerbaycan, Türkiye ve Irak Türkmen Cephesi bayraklarıyla şarkı ve türkülere eşlik etti.

Öğrenciler ve sanatçılar tarafından seslendirilen Kerkük türküleri davetlilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Kerkük Bakü Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title