Haberler

Kenya'daki Saldırılar

Lamu Valisi Issa Timamy, gözaltına alındı.

Kenya'da Eş-Şebab tarafından Mpeketoni'de düzenlenen ve 62 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında Lamu Valisi Issa Timamy gözaltına alındı.

Lamu Suç Araştırmaları Birimi yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gözaltında tutulan Vali Timamy'nin, Mombasa bölgesine gönderildiğini belirtti.

Timamy'nin, Mpeketoni ve Kibaoni'deki saldırılarla herhangi bir bağlantısı olup olmadığının tespiti amacıyla gözaltına alındığını bildirildi.

Söz konusu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 10 kişi yakalanmıştı.

Eş-Şebab örgütü üyelerince, geçen hafta Kenya'nın doğusunda Somali sınırı yakınlarındaki Mpeketoni kentinde bir karakol, iki otel ile aynı kentin Poromokoni köyüne düzenlenen saldırılarda 62 kişi hayatını kaybetmişti.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, saldırıyla ilgili istihbarat bilgileri ve uyarıları dikkate almayan güvenlik görevlileri ile olayla bağlantılı oldukları tahmin edilen yerel siyasetçileri suçlamıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title