Haberler

Kenti Çocuklar Yönetti

Tüm Yurtta Olduğu Gibi İzmir'de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı. Kutlamalar Kapsamında İlköğretim Okulu Öğrencileri İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Başta Olmak Üzere, Sembolik Olarak Kentin Yöneticilerinin Koltuklarına Oturdu.

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilköğretim okulu öğrencileri İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın başta olmak üzere, sembolik olarak kentin yöneticilerinin koltuklarına oturdu. Çocuk yöneticiler, Ulu Önder Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bu günde bir süre kenti yönetti.

Merve vali oldu

İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın makamına, Güzelyalı İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencisi 11 yaşındaki Merve Bodugöz oturdu. Merve Bodugöz, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan görevi devralan ilköğretim okulu öğrencisi Beyza Kaplan’la telefonda görüştü. Küçük vali, emniyet müdürüne bayram kutlamalarında güvenliği tehdit eden bir olayın yaşanıp yaşanmadığını sordu.

Yuvadan başkanlığa

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Koca-oğlu’nun koltuğuna, Hatay Çocuk Yuvası’ndan Bahar Yılmaz oturdu. Basın Sitesi’ndeki Agah Efendi İlköğretim Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Yılmaz’ın yardımcıları ise Adem Dertsiz Çocuk Yuvası’ndan gelen Vali Namık Şentürk İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Murat Demirkol ile Cemal Gürsel İlköğretim Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi Serdar Sarıyıldız oldu. Yılmaz’ı makamında otururken ilk olarak Çocuk Vali Merve Bodugöz aradı ve çocukların 23 Nisan günü belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanmasını talep etti.

Valiye bilgiler verdi

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın koltuğuna ilköğretim öğrencisi Beyza Kaplan oturdu. Misaki Milli İlköğretim Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki Beyza Kaplan, günlük olaylar hakkında bilgi aldı. Kaplan, ziyaret defterini imzalayıp, kendisini arayan çocuk valiye bilgi verdi. Hüseyin Çapkın’ın çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdiği Beyza Kaplan, kendisini kentte güvende hissettiğini, ailesiyle korkmadan dolaştığını ve her yerde polis gördüğünü söyledi. Kaplan, ayrıca ileride polis olarak koltuğa tekrar oturmak istediğini de dile getirdi.

Küçük başkandan kütüphane projesi

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın koltuğuna oturan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu beşinci sınıf öğrencisi Emine Ece Pala belediye birim amirlerine talimatlar yağdırdı. Eğitim gördüğü Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’na spor salonu isteyen, okul bahçesinin yeşillendirmesini talep eden minik başkan, ayrıca gezici tiyatro, kütüphane ve sinema projelerinin yaşama geçirilmesi için çalışmaların başlatılmasını istedi. Emine Ece Pala’nın başkan yardımcılıklarını Ecem Özaltun ile Ceren Özaltun yaptı. Başkan Hakan Tartan, başkanlık koltuğuna sembolik olarak oturan Emine Ece Pala’da, gelecekte bu koltuklarda başarıyla görev yapacak potansiyeli gördüğünü söyledi.

Kurslara teşekkür

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın koltuğuna Hasan Pınarçalı İlköğretim Okulu 6-B sınıfı öğrencisi Selenay Yıldırım oturdu. Okul Müdürü Özcan Bakır’la birlikte Karşıyaka Belediyesi yeni hizmet binasına gelen Selenay Yıldırım, Başkan Durak’a çiçek verdi. Küçük başkan, Durak’a  Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin (KARGEM) kursları için teşekkür etti. Başkan, belediyedeki birim müdürlerini telefonla arayarak talimatlar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title