Haberler

Kartopu Cinayeti" Davasında Adli Tıp Raporu Bekleniyor

* Gazeteci Nuh Köklü cinayeti davasının görülmesine devam edildi.

* Gazeteci Nuh Köklü cinayeti davasının görülmesine devam edildi. Mahkeme, sanığın akıl sağlığına ilişkin raporun beklenmesine karar verdi.

Duruşmayı CHP ve HDP'li milletvekilleri de izledi.

CHP İstanbul Miletvekili Barış Yarkadaş,

"Sadece ve sadece adalet istiyoruz. Nuh Köklü bizim çok yakın bir arkadaşımızdı. Katledildi hepimizin gözleri önünde. Adil bir karar istiyoruz. Kamuoyunu tatmin edecek bir karar çıkmasını bekliyoruz"

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu,

"Hukukun bittiği yerdeyiz. Siyasi hukuku yaşıyoruz ama umuyorum bu davada adalete ulaşılacak. Bir an önce adil bir kararla bu davanın sonuçlanmasını diliyorum. Ülkede yargının bir an önce kendi bağımsızlığını hatırlamasını, biraz daha bağımsız olduğu günlere dönmesini diliyorum"

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde kartopu tartışması sonrası çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu'nun "Kasten adam öldürmek", Nazım Coşanar'ın ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılanmasına devam edildi.

MİLLETVEKİLLERİ DURUŞMAYI İZLEDİ

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2 sanıklı 13 şikayetçisi olan davanın 4. duruşmasında tutuklu sanık Serkan Azizoğlu, Adli Tıp Kurumu'nda olduğu gerekçesiyle duruşmaya getirilmezken, tutuksuz sanık Nazım Coşanar duruşmaya katılmadı. Duruşmaya Nuh Köklü'nün ağabeyi Sedat Köklü ve bazı müştekiler katılırken tarafları avukatları temsil etti. Davayı CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Sezgin Tanrıkulu ile HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da izledi.

"VURMA ANI GÖRÜNMÜYOR..."

Duruşmada söz alan Köklü ailesinin avukatları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi tarafından olay anına ilişkin görüntülerin incelenmesi sonucu hazırlanan rapora ilişkin görüntülerin net olmadığını ancak duruşmalarda sanığın bıçağı nasıl sapladığını anlattıklarını söylediler. Tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'nun avukatı Yener Tanyıldız ise, "Raporda sanığın bıçakla vurma anı görünmüyor. Müşteki avukatları Nuh Köklü'nün sanığa saldırdığını, bıçağı almaya çalıştığını iddia ediyorlar. Bu durum da görüntülerde yok" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan akıl sağlığına ilişkin verilecek raporun beklenmesine karar verdi. Sanık Azizoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 13 Mayıs 2016 tarihine erteledi.

"OLAY NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKMIŞ DURUMDA"

Duruşma sonrası adliye bahçesinde açıklama yapan Köklü ailesinin avukatlarından Ümit Abanoz tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'n da epilepsi rahatsızlığı olduğu yönünde bulguların olduğunu belirterek, "Adli Tıp'ta bir süre yatıp ona göre rapor düzenlenmesi gerekiyor. Sanık orada olduğu için bugün salonda bulunmadı. Sanığın cezai ehliyetine ilişkin rapor bekliyoruz. Polisten görüntülerin incelenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin bir rapor geldi ancak muğlak bir rapor. Çünkü görüntüler çok net değildi. Zaten görüntülerden bu yargılamayı etkileyecek bir sonuç da polisin yazacağı rapordan çok bir şey de beklemiyorduk. Tanıkların, sanıkların, müştekilerin anlatımlarıyla olay çok net bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Mahkeme duruşmayı 13 Mayıs'a erteledi" dedi.

"HUKUKUN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da hukuki olarak söylecek bir şey bulamadığını ifade ederek, "Hukukun bittiği yerdeyiz. Siyasi hukuku yaşıyoruz ama umuyorum bu davada adalete ulaşılacak. Çünkü yakınını kaybedenler aslında yakınlarını bir daha kaybediyorlar adalete ulaşmazlarsa, adalete erişim çok uzun sürerse. Bir an önce adil bir kararla bu davanın sonuçlanmasını diliyorum. Ülkede yargının bir an önce kendi bağımsızlığını hatırlamasını, biraz daha bağımsız olduğu günlere dönmesini diliyorum" diye konuştu.

"ADİL BİR KARAR İSTİYORUZ"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu olayın toplum vicdanını derinden etkilediğini söyleyerek, "Biz de burada toplum vicdanını tatmin edecek bir karar bekliyoruz. Ama yargı verir mi vermez mi göreceğiz" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise, "Sadece ve sadece adalet istiyoruz. Nuh Köklü bizim çok yakın bir arkadaşımızdı. Basın emekçisiydi. Sendikal mücadelenin öncülerindendi. Katledildi hepimizin gözleri önünde. Adil bir karar istiyoruz. Kamuoyunu tatmin edecek bir karar çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filiz Kerestecioğlu Adli Tıp Kurumu Barış Yarkadaş Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title