Haberler

Kartepe'de İmar Planları Belirginleşiyor

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 1/5000'lik Nazım İmar Planlarının Onaylanması Ardından 1/1000'lik Uygulama Planlarının Yapımına Hız Verdi.

Kartepe Belediye Meclis gündemine alınan planlarla ilgili çalışmaları İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, imar komisyonları ile birlikte titizlik içinde imar planlarını netleştiriyor.

Planların arazideki kullanım hakları ile ilgili de ilçeyi gezerek tek tek kontrollerini yapan Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ekipleri, son derece yoğun bir tempoda çalışmalarını yürütmekte. 1/1000'lik planların bir an evvel Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'ne onaya sunmaya hazırlanan Kartepe Belediyesi, onay ardından imar uygulaması çalışmalarına hız vermeyi hedefliyor. Bu işlemlerin sonunda Kartepe Belediyesi planlama ve imar uygulaması sürecini tamamlamış olacak.

Yapılan tüm bu çalışmalar sayesinde dağınık coğrafyaya sahip Kartepe İlçesi'nin yeni yapılanmasına şekil verilecek. Bu kapsamda belediyenin önem verdiği Kent Merkezi Projesi'ne de dayanak oluşturacak bu çalışmalar bölge halkı tarafından da yeni yapılaşmaların devam edebilmesi açısından önemle beklenmekte.

Kartepe Belediye Meclisi'ne rapor hazırlayan ve evrakların incelemesini yapan İmar Komisyonu da çalışmalarını titizlikle devam ettiriyor. Meclis üyesi Hüseyin Bülbül'ün başkanlık ettiği imar komisyonunda meclis üyeleri Hakkı Tandoğan, Ercan Akçil, Bülent Sarı meclis adına görev almakta. Toplantılara imardan sorumlu başkan yardımcısı Bali Holat, İmar ve Şehircilik Müdürü Efkan Atmaca da katılarak imar komisyonuna bilgi aktarımında bulunuyor.

Gündem maddelerine göre sürekli toplantılar yapan imar komisyonu ilçenin geleceğine yönelik yaptığı düzenlemeler ile bölge halkının yapılaşmada sıkıntı yaşamamasına katkı veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title