Haberler

Kars'ta Koyunlar Kırkılmaya Başlandı

Türkiye'deki büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Kars'ta, yaz mevsiminin gelmesiyle küçükbaş hayvan besicileri hayvanların yünlerini kırkmaya başladı.

Türkiye'deki büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Kars'ta, yaz mevsiminin gelmesiyle küçükbaş hayvan besicileri hayvanların yünlerini kırkmaya başladı.

Kars'ın Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerinde küçükbaş hayvan besicileri, hayvanlarının sıcaktan etkilenmeden daha sağlıklı ve verimli olması için aynı zamanda satışı yoluyla ekonomik değer elde ettikleri yünlerini kırkıyor.

Sarıkamış Hançerlidüzü meralık alanda koyunlarını kırkan besicilerden Ahmet Sarıtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene haziran ayı ortalarından itibaren koyunların kırkılmaya başlandığını belirterek, yapılan işlemin koyunun sağlığı, kilo alması ve daha verimli olması için çok önemli olduğunu söyledi.

Son yıllarda devlet desteği ile koyunculuğun bölgede daha da yaygınlaştığını ifade eden Sarıtaş, şöyle konuştu:

"Koyunların üzerinde bulunan yünü alma zamanı geldi. Sıcakların başlamasıyla koyunların üzerindeki yünler alınmazsa sağlık problemlerine de neden olabiliyor. Koyunları kırkmadığımız zaman hayvanlar parazitlerle hastalık kapar. Yünden çıkan koyun rahatlar ve ferahlar, çok hızlı gelişir. Ayrıca kırkılan yünleri de kilosunu 3 liradan satıyoruz. Yün, eskisi kadar para etmiyor ancak mecburen satmak zorundayız."

Koyun kırkanlardan Özcan Arıslı'da, koyun kırkmanın zor olduğunu ancak atadan dededen gelen bir meslek olduğu için bu işi devam ettirmek gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title