Haberler

Karateciler Madalya İçin İsviçre'ye Gitti

Karate Milli Takımı, 6-8 Mayıs tarihleri arasında Zürih'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için bugün THY'ye ait bir uçakla İsviçre'ye gitti.

Karate Milli Takımı, 6-8 Mayıs tarihleri arasında Zürih'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için bugün THY'ye ait bir uçakla İsviçre'ye gitti. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan başkanlığındaki kafilede bireysel ve takım müsabakalarına katılacak 23 sporcunun yanı sıra turnuvada görev yapacak 10 hakem de Zürih'e gitti. Sporcuların tek tip siyah deri ceket ve pantolondan oluşan kıyafetleri dikkat çekti.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada tüm sporcularının madalya alabilecek kapasitede olduğunu söyleyerek "Bu şampiyonada geçmiş başarılarımızı tekrar edip ülkemize dönmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Delihasan, Türkiye şampiyonasının ardından milli takım seçmelerinin yapıldığını ve kampa girildiğini ifade ederek, "Takım son şeklini aldı. Çok iddialı bir takımımız var, her kiloda madalya alabiliriz. Tabii her sporcumuz madalya alacak konumda. Sporcularımıza güveniyoruz. Sporcularımızın elinden geleni yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin de, Türkiye şampiyonasının ardından üç kademeli hazırlık kampları yaptıklarını belirterek, "Uluslararası Boğaziçi turnuvası yaptık. Üç hazırlık kampından sonra A takımı belirledik. Hazırlıklarımız tamam. Moral, motivasyon çok iyi, herşey yolunda. Sologanımız her kategoride madalya. Size üç ya da beş demiyorum her kategoride madalya bekliyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip buraya döneceğimize inanıyorum. Hedefimiz ilk üç" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin önemli rakiplerinin Fransa ve İtalya olduğunu ifade eden Erçin, diğerler rakipleri İngiltere, İspanya'nın ise eski formlarından uzak olduğunu söyledi. Erçin, Fransa ve İtalya'nın şampiyonada iddialı ekipler olduğunu belirterek, "Ama biz bunları defalarca yendik, burada da yenip şampiyon olacağımıza inanıyorum" dedi.

Erçin, milli takımın 9'u kadın 13'erkek ve iki yedek sporcu olmak üzere toplam 24 kişiden oluştuğunu ve kata ve kumite kategorilerinde yarışacaklarını sözlerine ekledi.

Bayanlar kumite dalında yarışacak olan 50 Kilo sporcusu Serap Özçelik, güçlü rakiplerle karşılaşacaklarını belirterek, "Biz çok iyi hazırlandık. Herkes elinden geleni yaparak, madalya şansını değerlendirecek. Herşey o anki atmofere bağlı" dedi.

Erkekler kumite kategorisinde mücadele edecek olan 84 kilo sporcusu Enes Erkan da, iki aylık bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Biz geçen yılın Avrupa şampiyonu olarak Zürih'e gidiyoruz. Ünvanımızı koruyacağız. Çok iyi hazırlandık. Motivasyonumuz tam. İnşallah burada ünvanımızı koruyarak yine şampiyon olarak döneceğimizi düşünüyorum" dedi.

Karate Milli Takım Kafilesi şu sporculardan oluşuyor:

Erkekler Kumite: Aykut Kaya(60), Yücel Gündoğdu(67), Serkan Yağcı(75), Enes Erkan(84), Yaser Şahintekin(+84).

Erkekler Takım Kumite: Mustafa Utku Şahin, Aykut Usta, Yavuz Karamollaoğlu, Gökhan Gündüz, Müslüm Baştürk, Murat Salih Kurnaz.

Bayanlar Kumite: Serap Özçelik(50), Tuba Yenen(55), Ece Yaşar(61), Şeyda Burucu(68), Hüsniye Güler(+68)

Bayanlar Takım Kumite: Meltem Hocaoğlu

Erkek Kata: Arslan Çalışkan, Metin Sofuoğlu, Orçun Duman.

Bayan Kata: Kübra Akarsu, Gizem Şahin. Sezen Erol.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title