Haberler

Karanlık Dünyalara Ses Verdiler

Ege Üniversitesi ve Türk Alman Kültür Eğitim Vakfı (TAKEV) öğrencileri, kitap seslendirerek görme engellilerin gözü oldu.

Ege Üniversitesi ve Türk Alman Kültür Eğitim Vakfı (TAKEV) öğrencileri, kitap seslendirerek görme engellilerin gözü oldu. Bu proje için diksiyon dersi alan öğrenciler stüdyoya girip kitapları CD'ye okudu, "Kendimizi görme engelli gibi düşündük. Dinleyip beğenmediğimiz yerleri yeniden okuduk" dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen 'Konuşan kitaplar, engelsiz bir yaşam için herkesi buluşturuyor' adlı etkinlik, Ege Üniversitesi 50. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleşti. 'Beş yazar, beş kitap. Konuşan Kitaplar' adlı projede kitapların seslendirilmesi tamamlandı. Toplantıya Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Radyo Televizyon Üst Kurulu Bölge Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı.

Uğur Dündar'ın 'İşte Hayatım', Ertuğrul Özkök'ün 'Tuhaf', Mehmet Ali Birand'ın '32. Gün', Yankı Yazgan'ın 'Söz uçmuş yazı kalmış', Erhan Afyoncu'nun 'Osmanlı'nın Hayaleti' adlı kitapları diksiyon eğitimi almış öğrenciler tarafından seslendirildi. Toplantıda yazarların kendi sesinden mesajları dinlendi. Kitaplar, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı temsilcilerine teslim edildi.

Uğur Dündar'ın 'İşte Hayatım' adlı kitabını İlayda Eroğlu ve Ece Özen, Ertuğrul Özkök'ün 'Tuhaf' adlı kitabını Engin Öksüz, Mehmet Ali Birand'ın '32. Gün' adlı kitabını Aslı Tuna ve Gökhan Yeşildağ, Yankı Yazgan'ın 'Söz uçmuş yazı kalmış' adlı kitabını Buket Kıcıman ve Esma Çerinan, Erhan Afyoncu'nun 'Osmanlı'nın Hayaleti' adlı kitabını Cemal Kıskacı, Şenol Nalbant adlı öğrenciler seslendirdi. Öğrencilere teşekkür belgelerini EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü verdi. Birand'ın kitabını seslendiren Ziraat Fakültesi öğrencisi Aslı Tuna, haber spikeri olmak istediğini ve hayranlık duyduğu Birand'ın kitabını seslendirmekten mutluluk duyduğunu belirtirken, Gökhan Yeşildağ da kitabı kendisini bir görme engelli gibi düşünerek seslendirme yaptığını söyledi. Yeşildağ, "Kendimizi görme engelli gibi düşündük. Dinleyip beğenmediğimiz yerleri yeniden okuduk" dedi. Uğur Dündar'ın kitabını seslendiren İlayda Eroğlu ve Ece Özen, büyük mutluluk duydukları projeyi sürdüreceklerini anlattı.

Toplantıda yazarların kendi sesinden mesajları dinlendi. Kitapların CD'si Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Başkanı Tülay Yazgan'a teslim edildi. Yazgan, projenin sürmesi dileğinde bulundu.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, "Toplumun bir bütün olabilmesi ancak sorunlar karşısında el ele kenetlenmesiyle başarılır. Öğrencilerimizle birlikte çeşitle çalışmalar yapıyoruz. EÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri öğrenciler ve çalışanlarla birlikte böyle bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her birimiz engelli adayıyız. Proje kapsamında değerli yazarlarımızın kitaplarını seslendirdik. Öğrenciler gönüllülükle bunları sesli kitap haline getirdi. Kitaplar, 3 bin adet çoğaltıldı ve Görme Özürlüler Kitaplığı Kurma ve Yaşatma Derneği'ne ulaştırılacak. Projenin ikinci ayağı, TAKEV'in kendileri küçük yürekli büyük yazarları tarafından seslendirildi. Küçük yazarlar, kendi yazdıkları öyküleri seslendirdi" dedi.

TAKEV öğrencileri, Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu öğrencilerine seslendirdikleri kitabın CD'sini verirken yanaklarından öptü. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title