Haberler

Kanser Hastası Çocuklara Yılbaşı Sürprizi

Adana'da Çocuk Kanser Derneği, Çukurova Üniversitesi (Çü) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkoloji Servisi'nde Tedavi Gören 20 Kanserli Çocuğa, Yılbaşı Öncesi Moral Vermek Amacıyla "Noel Baba" Sürprizi Yaptı.

Adana'da Çocuk Kanser Derneği, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkoloji Servisi'nde tedavi gören 20 kanserli çocuğa, yılbaşı öncesi moral vermek amacıyla "Noel Baba" sürprizi yaptı.

Çocuk Kanser Derneği, yılbaşı öncesi kanserli çocukların yeni yılını kutlamak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Yılbaşının simgesi "Noel Baba" kılığına giren dernek üyeleri, hastanenin Onkoloji Servisi'nde tedavi gören 20 kanserli çocuğu ziyaret ederek, onlara çeşitli hediyeler verdi. Etkinliğe destek veren Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu öğrencileri, kanser hastası arkadaşlarıyla hem sohbet ederek moral verdi hem de onlara şeker, pasta ve süt ikram etti.

Hastanede kanser tedavisi gören çocuklardan 10 yaşındaki Cumali Doğan, "Denize ve havuza girmeyi çok özledim. İyileşince ilk bunları yapacağım" dedi.

Çocuk Kanser Derneği Başkanı ve ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Tanyeli de, ağır bir tedavi sürecinden geçen çocukların özel günlerde morale şiddetle ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Özel günlerde hasta çocukları yalnız bırakmadık. Bu çocukların hastalıkları gerçekten çok ciddi. Moral ve motivasyon onların bir numaralı ilacı" diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin sadece özel günlerde kalmayarak devam edeceğini ifade eden Dernek Üyesi Nermin Bertiz Biçer de, çocuklara ve ailelerine, psikolojik ve rehberlik danışma hizmeti vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

(HT-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title