Haberler

Kahramanmaraş Duruşma Ertelendi

Destici Terörle mücadelede 'mobil birlikler' kurulmalı (2)DURUŞMA ERTELENDİBBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kahramanmaraş'ta, BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, 5 kişi ile birlikte bindiği helikopterin düşmesi sonucu ölümünde, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in yargılandığı duruşmaya katıldı.

Destici Terörle mücadelede 'mobil birlikler' kurulmalı (2)

DURUŞMA ERTELENDİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kahramanmaraş'ta, BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, 5 kişi ile birlikte bindiği helikopterin düşmesi sonucu ölümünde, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in yargılandığı duruşmaya katıldı.

Kahramanmaraş 7'nci Asliye Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, FETÖPDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan sanık Dursun Özmen'in, cezaevinden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmalara katılmasını kararını aldı. Yazıcıoğlu'nun avukatlarının talebi üzerine sanık Dursun Özmen'in FETÖPDY ile bağlantısının olup olmadığının araştırılması için Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yazı talebinde de bulunulmasını isteyen mahkeme heyeti duruşmayı 23 Aralık'a ertelendi.

Duruşma sonrası konuşan Mustafa Destici, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ ile ilgili gelişen ve kamuoyunda çıkan yeni belge ve iddialar üzerine yaptıkları başvuru sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan ana soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili sır perdesinin kaldırılmasını ve olayın aydınlatılmasını istediklerini ifade eden Destici, şunları söyledi

13 Temmuz günü takipsizliğe itiraz ettiğimizde de söylemiştim. Evet bir takipsizlik kararı verildi ama bu dosyanın kapatıldığı, olayın üstünün örtüldüğü anlamına gelmiyor. Biz asla bu dosyanın kapanmasına ve üstünün örtülmesin müsaade etmeyeceğiz ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Takipçisi olduk ve bugün de olmaya devam ediyoruz, aydınlanana kadar da olmaya devam edeceğiz.

Yazıcıoğlun'un avukatlarından Selami Ekici ise Dursun Özmen'in bu davada tutuksuz olarak görevi kötüye kullanma suçundan yargılandığını ancak 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'den tutuklandığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Kahramanmaraş Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title