Haberler

Kadırga'da Şenlik Coşkusu

Gümüşhane ve Trabzonlular'ın ortak kullandığı Kadırga Yayla Şenliği ve "Otçu Göçü" binlerce insanın katılımı ile coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Gümüşhane ve Trabzonlular'ın ortak kullandığı Kadırga Yayla Şenliği ve "Otçu Göçü" binlerce insanın katılımı ile coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Yüzyıllardır yapılan ve çevresindeki 40'dan fazla obadan yöresel kıyafetleri ile gelen yaylacıların görsel şöleninin yer aldığı şenlikte, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişinin horonlara karışmasıyla birlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Kürtün Kaymakamı Abdüsselam Öztürk, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, çevre ilçelerden belediye başkanları, Ankara, İstanbul, Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinden 7'den 70'e binlerce insanın katıldığı şenlikte yöresel sanatçılar da konser verdi.

ÇATISIZ CAMİDE CUMA NAMAZI

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Belediyesi tarafından organize edilen şenliğin Cuma günü yapılması nedeniyle vatandaşlar Cuma namazlarını üzeri açık camide kıldı. Fatih Sultan Mehmet veya Yavuz Sultan Selim döneminde bölgeden geçerken askerleri ile birlikte namaz kılmak için etrafının taşla çevrildiği rivayet eden ve haberlere konu olan camide yüzlerce kişi çimenlerin üzerinde namaz kıldı. İki minaresi ve etrafındaki 1,5 metrelik duvardan ibaret olan cami yüzyıllardır 2 bin 300 metre rakımda bölgedeki insanlara hizmet veriyor.

Özellikle yöresel ürünlerin satışının yapıldığı büyük bir halk pazarının kurulduğu alanda tonlarca et ve süt ürünleri satıldı.

"KARADENİZ YAYLALARIYLA VE YAYLA ŞENLİKLERİYLE MEŞHUR"

Şenlik alanında konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Karadeniz bölgesinin yaylalarıyla ve yayla şenlikleriyle meşhur olduğunu belirterek, Türkiye'nin her tarafına yayılmış olan insanların yılın belli zamanlarında bu yaylalara gelerek, geleneklerini yaşattıklarını söyledi.

Kendilerini de bu mutlu günlerde vatandaşlarla bir arada olmak istediklerini ve bu vesile ile geldiklerini belirterek, "Bölgemizde Doğu Karadeniz Turizm Master planı var. O planımızda da Samsun'dan hareketle Artvin'e kadar yaylaların asfalt yol ve altyapılarının tamamlanması söz konusu. Bu konuda da ilimize düşen görevleri tamamlamaya çalışıyoruz. Tabi ki komşu Valilerimizle de koordineli gidiyoruz. O doğrultuda bir yayladan gelen insanımız öbür ilden devam etmek suretiyle Artvin'e kadar gelecek ve bu değerlerimizi biz bütün dünyaya tanıtmaya çalışacağız. Kadırga yayla şenliğine ilk kez katıldım. Bu coşkuyu halkımızla birlikte yaşamaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Mayda Gümüşhane Türkiye Kürtün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title