Haberler

Kadınlarla Orduyu Fişlemişler

Güncelleme:

'Yüksek rütbeli askerlere şantaj' davasında kaydedilen ses kayıtları şok etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri" iddiasıyla hazırlanan bin 937 sayfalık iddianamenin ayrıntıları netleşti.

İddianamede, bir kadının sarfettiği "Bunu ayartmam lazım. Ancak o şekilde sızarım yanına, yani maksat dişiliği kullanmak" gibi ifadeleri de kayıtlara girdi.

357 SANIĞA DURUŞMA SALONU ARANIYOR

Duruşmanın hangi salonda gerçekleştirileceğine Adalet Bakanlığı'nın karar vereceği bildirildi. Bakanlığın İzmir Adliyesi Konferans Salonu, 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi salonu, Şakran'daki cezaevindeki salonlardan birine karar vereceği öğrenildi.

İddianamede 88'i tutuklu 357 sanık hakkında 2 yıldan müebbet hapis cezasına varan cezaları isteniyor. Sanıklar arasında 3'ü kadın, 55 muvazzaf asker bulunuyor.

196 DAVACI 831 MAĞDUR

196 müştekinin ve 831 mağdurun bulunduğu ve bin 937 sayfa olan iddianameyi hazırlayan Savcı Zafer Kılınç, çete lideri olduğu iddiasıyla suçlanan Marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verilerin kaydedilmesi, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek suçlarından müebbet ve 9'ar yıl hapis cezası isteniyor.

Tutuksuz yargılanacak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek suçlamasıyla 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar hakkında ise 2 yıldan müebbete varan hapis cezaları talep ediliyor.

"ELİMDE NELER VAR BENİM"

İddianamade, çete lideri iddiasıyla suçlanan ve müebbet ve 9 yıl hapis cezası istenen Narin Korkmaz'ın E.U., ile telefon görüşmelerinde "Elimde neler var benim, evimi bassalar ayrı bi dava başlatacaklar, Ergenekon, Balyoz darbesi falan değil bu farklı şey. Gün yüzüne çıkmamış belgelerimi çıkarttım iki senedir topladığım, elimde biriktirdiğim şeyler fotoğraflar şunlar bunlar. Benim o 2007-2008 döneminde 2009 döneminde de bütün tanıdığım insanlar. Kim? Nedir? Nasıldır? özellikleri şu, bu nerde görev yapıyor? Bu insan bana bize nasıl faydalı olabilir alan gibi anladın mı?" sözleri yer aldı.

"DİŞİLİĞİMİ KULLANMAM LAZIM"

Soruşturma tarihinde Albay olan E.Ç.'ye, yönelik istihbari faaliyetler sırasında Narin Korkmaz'ın sarfettiği, "Bununla tesadüf eseri karşılaşmam lazım, bunu ayartmam lazım. Ancak o şekilde sızarım yanına, yani maksat dişiliği kullanmak" gibi ifadeleri de tapelere girdi.

Albay B.A., ile irtibatlı olan ve birlikte denetleme biriminde görev yapan Albay H.Ç. ile ilgili de fuhuşa aracılıkla alakalı görüşmelerin tespit edilmesi üzerine Albay H.Ç.'nin soruşturmaya dahil edildiği ifade edildi.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ YAKTI

Albay B.A. ve Albay H.Ç.'nin irtibatlı olduğu emekli Yarbay A.G.'nin telefon görüşmelerinde Albay B.A., ve Albay H.Ç.'ye fuhuş amaçlı bayan temin ettiği, bir telefon görüşmesinde bir askerin dağıtım yerinin değiştirilmesini isteyerek yapılmaması halinde Albay B.A. ve Albay H.Ç.'ye bayan temin etmeyeceğini belirttiği ifadeler kullanması ve devam eden görüşmelerde üstü kapalı konuşmalar yapması üzerine emekli Yarbay A.G,'nin soruşturmaya dahil edildiği kaydedildi.

Emekli Yarbay A.G.'nin irtibatlı olduğu ve açık kaynaklardan yapılan araştırmada daha önce Vatansever Kuvvetler Güç Birliği'ne (VKGB) yönelik soruşturmada şüpheli olarak gözaltına alınan ve ifadesinde kendisinin Rus ve Bulgaristan istihbarat birimleri ile çalıştığını beyan eden H.B.G.'nin telefon görüşmelerinde emekli Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ ile ilgili bazı ifadeler kullanması ve "benim vaktim kalmadı, önümüzdeki hafta çok büyük olaylar olacak, ben sana söyleyim. Ben Türkiye'ye birşey olsun istemiyorum ama bugüne kadar yeter artık yeter" söylemlerinde bulunması üzerine, H.B.G ve İ.C.'nin de soruşturmaya girdiği belirtildi.

KÖY KORUCULARI FİŞLENMİŞ

Ayrıca, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görev yapan çete üyelerinin geçici köy korucularına ilişkin çizelge tuttukları, bilgi elde etmek için yabancı uyruklu kadınları kullandıkları, subay ve astsubayların zaafları ve inançlarıyla ilgili bilgiler, kışlaların haritaları, eşcinsel eğilimleri olan askerlerin bilgileri, video kayıtlarında müstehcen görüntüler GATA'daki doktorların kişisel bilgileri, kredi kartı bilgileri, özel müşterilerle ilgili harcama dosyaları, yapılandırma görevleri, yurtdışından gelecek para akışı, bürokrat ayarlamaları, FBI'ın bomba yapım analizleri, koruma altına alınmış bitki, hayvan ve SİT alanları, NATO petrol boru hattı planları, NATO personeli ve silah durumu, askeri servis güzergahları, askeri telsiz çağrı kodları gibi bilgi ve belgelgelere ulaşıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Bakanlığı Bilgin Özkaynak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title