Haberler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Edirne Kadın Dayanışması, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Edirne Kadın Dayanışması, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Atatürk Anıtı'nda bir araya gelen Edirne Kadın Dayanışması üyeleri ellerinde pankart ve dövizlerle Saraçlar Caddesi boyunca yürüyerek PTT önüne geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Kadın Kolları Edirne Merkez İlçe Başkanı Reyhan Güzel, kadına yönelik şiddet eylemlerine tepki gösterdi.

Kadınlara yönelik şiddetin arttığını savunan Güzel, şunları kaydetti:

"Şiddet rakamlarla kendini ortaya koymaya devam ediyor. 2017 yılının ilk on ayında en az 242 kadın ve kız çocuğu erkekler tarafından katledilirken, 77 kadın tecavüze uğradı. 207 kadın taciz edildi, 286 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Basına yansıyan vakalar sonucu oluşturulmuş bu sayıların gerçekte çok daha fazla olduğunu maalesef hepimiz biliyoruz.

Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Kadınları söz, yetki ve karar mekanizmalarından dışlayan, toplumdan soyutlayan uygulamalara karşı biz kadınlar tüm renklerimizle, bulunduğumuz her yerde sesimizi yükseltmeye ve mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title