Haberler

Kaçak Olarak Kullanılan Gürcistan Plakalı 45 Adet Lüks Araca El Konuldu

Geçici ithalat rejimi kapsamında getirilen 638 adet yabancı plakalı lüks aracın, yasal süre dolmasına rağmen yurtdışına çıkartılmadığı ve kaçak olarak kullanıldığı ortaya çıkartıldı.

Geçici ithalat rejimi kapsamında getirilen 638 adet yabancı plakalı lüks aracın, yasal süre dolmasına rağmen yurtdışına çıkartılmadığı ve kaçak olarak kullanıldığı ortaya çıkartıldı. Gürcistan plakalı 45 adet araca el konulurken diğer araçlarla ilgili operasyonların devam ettiği belirtildi.

Sarp Sınır Kapısı'ndan geçici ithalat rejimi kapsamında getirilen toplam 638 adet yabancı plakalı (554 adet Gürcistan plakalı ve 84 adet farklı ülke plakalı) ikinci el lüks aracın, yurt dışında ikamet eden kişilerin özel kullanıma mahsus taşıtları için tanınan yıllık azami 180 günlük süreyi doldurdukları halde halen Türkiye'de bulunduğu tespit edildi.

Gümrük Muhafaza ekipleri, mevzuata aykırı bir şekilde hak sahibi olmayan kişiler tarafından kullanıldıkları, kiralandıkları, satıldıkları ve modifiye edilerek söküldükleri tespit edilen ikinci el lüks araçların İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana'da bulundukları adresleri ve kullanıcı kimliklerini belirledi.

Türkiye genelinde yürütülen operasyonlarda, BMW Marka Jeep, Hummer H-2 Marka Jeep, Toyota Marka Binek Oto gibi 45 adet lüks araca 4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun 238 inci maddesi ve ilgili Tebliğ hükümlerine göre gereği yapılmak üzere el konuldu.

Tespiti yapılan Gürcü plakalı araçlara yönelik operasyonlar sürdürülürken, elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda Gümrük ve Kaçakçılıkla Mücadele mevzuatı uyarınca yasal işlemler gerçekleştiriliyor. Kullanım süresi dolduğu halde yurtdışına çıkartılmayan diğer araçların tespiti için inceleme ve takip işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

BAKAN CANİKLİ: VATANDAŞIN DUYARLILIĞI BİZE KATKI SUNAR

Bakanlık olarak kaçakçılığın her türlüsü ile etkin mücadele içinde olduklarını vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kaçakçılığa ilişkin bilgi sahibi olan vatandaşlara Bakanlığa bildirimde bulunmaları için çağrıda bulundu. Bakan Canikli, "Kaçakçılıkla etkin şekilde mücadele Bakanlığımızın en önemli fonksiyonlarından birisidir. Bu görevi yerine getirirken vatandaşlarımızın duyarlılığı da bizlere önemli katkı sunmaktadır. Bakanlığımız merkez binasında 7 gün 24 saat aralıksız çalışan 'Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı' ülkede gerçekleşen her türlü kaçakçılığı engellemek adına ihbarları almaktadır. Kaçakçılığa ilişkin her türlü bilgi ve belge paylaşmak isteyen vatandaşlarımız bu hat aracılığıyla personelimize ulaşarak ekonomiye büyük zararlar veren kaçakçılık olaylarına ilişkin bildirimde bulunabilirler" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürcistan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title