Haberler

Japonya Heyeti Pala'yı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Japonya Dış Ticaret Teşkilatı Genel Müdürü Naohiko Yamaguchi, Siirt Vali Vekili Mustafa Pala'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören'in girişimleri ile Siirt'te çeşitli temaslarda bulunan Japonya Dış Ticaret Teşkilatı Genel Müdürü Naohiko Yamaguchi, Siirt Vali Vekili Mustafa Pala'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Siirt Milletvekili Osman Ören, Japonya Dış Ticaret Teşkilatı Genel Müdür Yardımcısı Toshihiro Nakajima ve Uzman Şeyda Karadağ da hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Mustafa Pala, Siirt'tin yatırımlar konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Son yıllarda Siirt sınırları içerisinde yapılmaya başlanan barajlar, Siirt'i cazibe merkezi haline getirmeye başladı. Bugün bizleri ziyaret eden misafirlerimize Siirt'te yapılabilecek yatırımlar konusunda bilgi sunucağız. Siirt'in özellikle yenilenebilir enerji ve organik tarım ürünleri konusunda çok önemli bir potansiyeli vardır. Ayrıca sahip olduğumuz kültür turizmini de ön plana çıkarıp, Japon yatırımcıların dikkatini buraya çekmeye çalışacağız. Hükümetimizin son yıllarda çıkardığı teşvik yasaları, buraya yatırım yapmayı düşünen girişimcilere büyük avantajlar sağlıyor. İnanıyoruz ki, kısa zamanda bölgemiz yatırımlardan payını fazlasıyla alacaktır." dedi.

Japon Dış Ticaret Teşkilatı Genel Müdürü Naohiko Yamaguchi, teşkilatları hakkında Vali Vekili Mustafa Pala'ya bilgi sunarak, Japonya ve Türkiye arasındaki ticari hacmini genişletmek amacıyla Siirt'te çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

Japonya Ekonomi Bakanlığına bağlı yarı resmi bir devlet kuruluşu olan Japan External Trade Organization (JETRO) hakkında da kısa bir bilgi veren Yamaguchi, JETRO'nun hükümet destekli bir teşkilat olduğunu vurgulayarak, "Siirt Milletvekili Osman Ören'in girişimleri ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'te geldik. Bu ziyarette Siirt'te hangi yatırımların yapılabileceği konusunda ön araştırmalar yapacağız. Siirt'in enerji ve tarım konusunda büyük potansiyeli olduğunu biliyoruz. Japon yatırımcılara yönelik hazırladığımız bültenlerde Siirt fıstığı ve Pervari balına özel yer vereceğiz. Bu yıl içerisinde Siirt'te Japon yatırımcıların da yer alacağı bir ziyaret daha gerçekleştireceğiz. Amacımız Japonya ile Türkiye arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım hacmini arttırmaktır." diye konuştu.

Türkiye'de yatırım yapan yabancı iş adamlarının dikkatini Siirt'te çekmeye çalıştıklarını kaydeden AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise, "Bir süreden beri yakın temasta bulunduğumuz Japonya Dış Ticaret Teşkilatı Genel Müdürü Naohiko Yamaguchi'yi Siirt'te davet ederek, Siirtli iş adamları ile tanıştırmak istedik. İki günden beri Siirt'in sanayi ve ticaret potansiyeli hakkında konuklarımıza bilgiler aktarıyoruz. Siirt'in maden, enerji ve tarım ürünleri konusunda çok büyük potansiyeli var. Artık bu potansiyeli vatandaşlarımıza yansıtmak istiyoruz.

Bu amaçla çalışmalarımıza hız vermiş bulunuyoruz. Siirt fıstığı, Zivzik narı ve Pervari balı ile tarım ürünleri konusunda büyük zenginliğimiz var. Ayrıca bahçelerimizde meyve, sebze yetişiyor. Bunların yanı sıra hayvancılık da çok iyi bir yatırım alanı. Son yıllarda tarımsal sanayi alanında önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları konusunda ilimiz çok ciddi bir yatırım alanı konumunda. Bununla birlikte ilimiz, inanç turizminde de büyük potansiyel barındırıyor. Tillo ve Veysel Karani ile inanç turizmi alanında ciddi bir potansiyelimiz var. Dolayısıyla herkesi Siirt'te yatırım yapmaya bir kez daha davet ediyoruz." dedi.

Heyet daha sonra Siirt El Sanatları Atölyesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Ören Ak Parti Japonya Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title