Haberler

İzmit'te Nevruz Kutlaması

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organizasyonuyla kentte nevruz bayramı kutlandı.

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organizasyonuyla kentte nevruz bayramı kutlandı. Coşku içinde gerçekleştirilen etkinlikte nevruz ateşi yakıldı, pişmaniye çekilip, oyunlar oynandı.

Doğu Kışla Parkı'ndaki kutlamaya Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ile vatandaşlar katıldı. Burada yaptığı konuşmada nevruzun dostluk ve kardeşlik bayramı olduğunu söyleyen Vali Ercan Topaca, "Nevruz bugün de Orta Asya'nın derin noktalarına kadar Türklerin yaşadığı her bölgede ortak bir geçmişin anlamı olarak kutlanmaktadır" dedi. Topaca, "Nevruz sadece bir mezhebin, bir ırkın değil, tüm insanların bayramı olmuştur. Biz de burada hepbirlikte bayrama uygun bir şekilde nevruzumuzu kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

TÜRK DÜNYASININ ORTAK BAYRAMI

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev de Türk dünyasının ortak bayramı olan nevruzun anlamına uygun bir şekilde kutlandığını söyleyerek, "Bu bayram Türk dünyasında, Osmanlı zamanında ve Kanuni Sultan Süleyman zamanında coşkuyla kutlanan ve herkesin bayramıdır. Bu bayramı biz de burada beraberce kutlayacağız ve birbirimizi daha iyi tanıyacağız" diye konuştu.

NEVRUZ ATEŞİNİ VALİ YAKTI

Törende Kazak kıyafeti giyen Vali Topaca demir dövdü, daha sonra nevruz ateşini yakıp üzerinden atladı.

Tüm protokol üyeleri de ateşin üzerinden atladı. Etkinlikte pişmaniye çekilip, oyunlar oynandı. Etkinliğin sonunda protokol üyeleri ebru sanatı standını gezdi ardından Yörük çadırında oturup sohbet etti. - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Topaca Kazakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title