Haberler

İzmirli Turizmcilerden Almanya Atağı

İzmirli Turizmciler Lütfen Bizi Keşfedin, Biz Sizi Kesinlikle Pişman Etmeyeceğiz Diyerek Turizmde İzmir Atağını Başlattıklarını Açıkladılar.

Almanya'nın Frankfurt kentinde turizmciler ve basınla bir araya gelen İzmirli turizmciler Lütfen bizi keşfedin, biz sizi kesinlikle pişman etmeyeceğiz diyerek turizmde İzmir atağını başlattıklarını açıkladılar. Ege Turistik Otelciler ve Konaklamacılar Birliği'nin organizasyonuyla, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu refakatinde Frankfurt'a çıkarma yapan İzmirli Turizmciler ve çalışanları Başta İzmir olmak üzere Ege saklı zenginliktir. Hep birlikte kültür, doğa zenginliklerini deniz, güneş, kum ve sağlık turizmiyle birleştirdik. Sizlerin vereceği desteklerle İzmir'in turizmden hak ettiği payını almasını sağlayacağız diye konuştular.

HEDEF 2020'DE 50 MİLYON TURİST

Toplantının açış konuşmasını yapan Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Raci Karaca, Türkiye'nin hedefinin 2020 yılında 50 milyon turisti ülkeye çekmek olduğunu söyledi. Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı ise, Türkiye'nin Ege kıyılarının çok güzel bir denize ve kültüre sahip olduğunu dile getirerek, Yunanistan'da görev yaptığım zaman Ege'nin diğer kıyısını da tanıdım. Orada sunulan hizmet ve fiyatları düşündükçe, bizde çok daha iyisi olmasına rağmen Türkiye'nin fazla pay alamadığına üzülürdüm. Ben Ege'yi çok severim dedi.

İKİNCİLİK YARIŞI

Türkiye'nin İspanya'dan sonra İtalya ve Almanya'dan en fazla turist çekme yarışında ikincilik mücadelesi yaptıklarını söyleyen Ege Turistik Otelciler ve Konaklamacılar Birliği Başkanı Mehmet İşler, Biz İzmirliler olarak, esnaf ve otelciler birlikte çalışıyoruz. Antalya ve yöresinin turizmini iyi etüt ettik. Doğruları yanlışları araştırdık. Biz turiste 'Kazıklanıyoruz imajını vermeyeceğiz, buna da müsade etmeyeceğiz. 5 yıllık plan yaptık. Sağlıklı yaşama yönelik kültürel turizm yanında, deniz güneş ve kum turizmini de bir arada sunacağız ifadelerini kullandı.

VALİ YARDIMCISI HALUK TUNÇSU BİZ HAZIRIZ

İzmir'in 8 bin 500 yıllık bir tarihi geçmişi olduğunu belirten İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir ve çevresi çeşitli devrelerde çeşitli kültürlerin var olduğu bir bölgemiz. Deniz, kum ve güneşin yanı sıra kültürel zenginliklerimiz ve termallerimizle sağlık alanında da hizmete hazırız. Bu kadar artıları olan güzel İzmir'e geliniz, çok mutlu olacaksınız. Zira hizmet sunulan iller arasında en ileri seviyedeyiz diyerek İzmir'i yaşamak gerektiğini söyledi. Daha sonra İzmir ve çevresindeki turistik oteller slayt ve video görüntüleriyle tanıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title