Haberler

İzmir'in Süper Lig Hasreti Yine Bitmedi

Turkcell Süper Lig'de 2002 -2003 Sezonunda Altay ve Göztepe'nin Küme Düşmesinin Ardından Temsilcisiz Kalan İzmir, 2008 -2009 Sezonunda da Hedefe Çok Yaklaşmasına Rağmen, Bu Hasreti Bitiremedi.

Turkcell Süper Lig'de 2002-2003 sezonunda Altay ve Göztepe'nin küme düşmesinin ardından temsilcisiz kalan İzmir, 2008-2009 sezonunda da hedefe çok yaklaşmasına rağmen, bu hasreti bitiremedi.

Bank Asya 1. Lig'de Altay ve Karşıyaka ile temsil edilen İzmir, bu iki takımın doğrudan Turkcell Süper Lig'e yükselememesinin ardından, umudunu play-off finallerindeki maçlara taşıdı.

Son dört sezonda üçüncü play-off'unu oynanan Altay'ın ilk maçta Kasımpaşa'ya yenilmesinin ardından, diğer İzmir ekibi Karşıyaka da finalde İstanbul temsilcisine uzatmalarda 2-1 mağlup olunca İzmir'in Süper Lig özlemini gideremedi.

Kasımpaşa, 2 İzmir ekibini de mağlup ederek yeniden Süper Lig'e dönmeyi başarırken, İzmir, 2009-2010 sezonunda da Süper Lig'de temsilcisiz kaldı.

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'ndan yükselen Bucaspor ile Altay ve Karşıyaka gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de Süper Lig'e yükselme mücadelesi verecek.

Profesyonel Futbol Ligi'nin kurulduğu 1958-59 sezonunda Altay, Göztepe, İzmirspor ve Karşıyaka ile bu yarışa dahil olan İzmir, daha sonra Altınordu'nun da katılımıyla ilk yıllarda zaman zaman 5 takımla futbolun en üst düzey organizasyonunda boy gösterdi.

İlerleyen dönemde temsilci sayısı giderek düşen İzmir, son olarak 2002-2003 sezonunda iki takımının da ligden düşmesiyle temsilcisiz kaldı.

Bu sezon ilk defa play-off finallerinde oynamaya hak kazanan Karşıyaka, uzatmaya giden finalde Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olarak Süper Lig özlemini sona erdiremedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title