Haberler

İzmir'de Yasaklı Cins Köpek Yetiştiricisi Gözaltına Alındı

Güncelleme:

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yasak olmasına rağmen cins köpek yetiştirip, sattığı öne sürülen bir kişi gözaltına alındı. Evdeki sağlıksız koşullarda yaşayan köpeklere el konuldu.

İZMİR'in Bayraklı ilçesindeki 2 katlı müstakil evinde yasak olmasına rağmen cins köpek yetiştirip, sattığı öne sürülen İlknur Ç. (60), gözaltına alındı. Evdeki sağlıksız koşullarda yaşayan 47 cins köpeğe el koyulup, belediye ekiplerince barınağa götürdü. Köpekleri teslim etmemek için direnen İlknur Ç., köpek satmadığını, aksine sokakta kalan köpeklere ev sahipliği yaptığını söyledi. Toplam 204 bin 450 TL para cezası kesilen İlknur Ç., serbest bırakıldı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Fuat Edip Baksi Mahallesi'ndeki 2 katlı müstakil evde yaşayan İlknur Ç.'nin, cins köpek yetiştirip sattığını belirtip, polise şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, belediye görevlileriyle adrese geldi. HAYTAP'a üye avukatlar Bünyamin Bıçak ve Burcu Yenilmez de görevlilere eşlik etti. Kapıyı çalıp eve giren ekipler, French bulldog, Maltese terrier, Poddle, Şivava ve Pekinez gibi birçok cins köpeği hijyenden yoksun kötü ortamda yetiştirildiğini belirledi. Vücutlarında yara bereler olan, pire ve keneler dolaşan can dostları kurtarılarak, barınağa götürülmek üzere belediye araçlarına taşınmaya başlandı.

POLİSLERE ENGEL OLMAK İSTEDİ

Bu sırada görevlilere engel olmak isteyen İlknur Ç., küfredip, tepki gösterdi. İlknur Ç.'nin direnmesine rağmen 47 hayvan, bulundukları kötü ortamdan alınıp, Işıkkent Hayvan Bakımevi'ne götürülerek teslim edildi. İlknur Ç. ise '5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun ihlalden, 'hayvanlara eziyet ve kötü muamele'den gözaltına alınıp Bayraklı Çay Mahallesi Şehit Ali Gülhan Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Bayraklı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile HAYTAP yetkilileri, İlknur Ç.'den şikayetçi oldu. İlknur Ç., ifadesinde, köpek satmadığını, aksine sokakta kalan köpeklere ev sahipliği yaptığını söyledi. Köpek başına 4 bin 350 TL olmak üzere toplam 204 bin 450 TL para cezası kesilen İlknur Ç., serbest bırakıldı. İlknur Ç.'nin daha önce de aynı suçtan gözaltına alınıp, o dönem de de elindeki hayvanlara el koyulduğu bildirildi.

HAYTAP üyesi avukat Bünyamin Bıçak, "Müstakil evde çok sayıda cins köpek üretilip satılıyordu. Ancak hiçbiri iyi şartlarda bakılmıyordu. HAYTAP olarak şikayet dilekçesi oluşturmuştuk. Köpeklere el koyuldu. Hepsi çok kötü durumda. Buradan daha iyi yere sevk edilen köpeklere güzel yuvalar bulunacak" dedi.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Güncel Haberler

title