Haberler

İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesi

Tokat'ın Almus, Turhal, Yeşilyurt ve Erbaa ilçelerinde eğitim sendikaları tarafından, İzmir Ödemiş'te okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırı kınandı.

Tokat'ın Almus, Turhal, Yeşilyurt ve Erbaa ilçelerinde eğitim sendikaları tarafından, İzmir Ödemiş'te okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırı kınandı.

Almus Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim-Bir-Sen Almus Temsilciliği Başkan Yardımcısı Cemal Nafiz Güler, yaptığı açıklamada, "Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir." dedi.

-Turhal

Turhal ilçesinde Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri Abdullah Gül Parkı'nda bir araya geldi

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Aydın Demir, "Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı, hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz." diye konuştu.

-Yeşilyurt

Yeşilyurt ilçesinde Hükümet Konağı önünde Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri ellerinde pankartlarla toplandı.

Eğitim-Bir-Sen Yeşilyurt İlçe Temsilcisi Arif Horasan, yaptığı açıklamada, " Cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

-Erbaa

Erbaa ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri toplandı.

Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Muammer Şahin, "Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız. Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor, telin ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Turhal Almus İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
title