Haberler

İzmir'de Çalışanlardan Operasyon Tepkisi Turaç Top İzmir / Dha

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili olarak memur sendikası Tüm Bel- Sen ve işçi sendikası Belediye-İş ortak eylemle tepki gösterdi.

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili olarak memur sendikası Tüm Bel- Sen ve işçi sendikası Belediye-İş ortak eylemle tepki gösterdi. Eylemde çalışanlara seslenip, Yapılan operasyonda, bilirkişi raporları, vergi incelemelerine bakıldığında incir çekirdeğini dolduracak bir şey yok diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, amacın belediyeyi, bürokratlardan işçisine kadar çalıştırmamak, kilitlemek olduğunu söyledi. Bu tür toplantı ve eylemlerin faydasının bulunmadığını, yaşananlara daha çok çalışarak cevap vereceklerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili memur sendikası TÜM BEL-SEN ve işçi sendikası Belediye-İş ortak tepki eylemi yaptı. Memur ve işçiler Büyükşehir Belediyesi önünde öğle paydosunda toplandı. CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu'nun da destek verdiği tepki eyleminde, 'Burası İzmir, Kayseri değil', 'Gözaltına hayır, tacize son', 'Başbakan İzmir'de yandaş arama', 'İzmir uyuma başkanına sahip çık', 'Gün gelecek devran dönecek AKP İzmir'e hesap verecek' sloganları atıldı. Belediye-İş 4 No'lu Şube Başkanı Cemal Küpeli operasyonun siyasi olduğunu söyledi. İşçi toplu sözleşme görüşmelerinde belediye başkanı ve bürokratların halkın ve kamunun parasını nasıl koruduklarını çok iyi bildiklerini belirten Küpeli, 2009 yerel seçimlerinde AKP adayı Taha Aksoy cüzdanını Aziz Kocaoğlu'na teslim edebileceğini söylemişti. Şimdi ne oldu da bu operasyon yapıldı. Bize göre bir neden de Büyükşehir Belediyesi'nde taşeronlaşmaya son verilmesidir dedi.

KOCAOĞLU BİZE DÜŞEN ÇALIŞMAK

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun çağrısı üzerine belediye binasının önüne gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, sendikacıların magafonundan toplanan işçi ve memurlara seslendi. Kocaoğlu, süreci yasal yoldan takip ettiklerini, alınların açık olduğunu ve yaptıklarını bildiklerini söyledi. Bürokratların yaptıklarını da bildiğini belirten Kocaoğlu, kendilerine düşen görevin çalışmak olduğunu, bu tür toplantı, eylemlerin faydasının olmadığını söyledi.

Aziz Kocaoğlu, Yapılan operasyonda, bilirkişi raporları, vergi incelemelerine bakıldığında incir çekirdeğini dolduracak bir şey yok. Amaç İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bürokratlardan işçilere kadar çalıştırmamak, kilitlemektir. Buna karşı tek gücümüz çalışmaktır. İzmirlilere layık olmaktır. Çalışarak yanıt vereceğiz. İzmirlilere layık olarak yanıt vereceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum. Artık daha çok çalışacağız dedi.

OPERASYON ÜÇ KONUDA YOĞUNLAŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 39 kişinin sorgusu sürerken, sorgulamanın, ESHOT'un otobüs duraklarındaki ilan, reklam afişleri, Grand Plaza Anonim Şirketi'nin hizmetleri ve alımları, amatör spor kulüplerine yönelik destekler ve işe alımlar üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

Yakınları emniyet binası dışında bekleyen zanlılara, bilirkişi raporlarındaki tespitlere göre, ESHOT'un otobüs duraklarındaki ilan, reklam afişleri, Grand Plaza Anonim Şirketi'nin hizmetleri ve alımları, amatör spor kulüplerine yönelik desteklerle ilgili sorular sorulduğu öğrenildi. Özellikle ESHOT'un 750 duraktaki ilan ve reklam afişleriyle ilgili neden Euro bazında ihaleye çıkıldığı, amatör spor kulüplerine yönelik otobüs tahsisi, biletlerin satışı, belediye şirketi Grand Plaza'nın hizmet alımları ve seçim dönemlerinde dağıtılan kumanyalarla ilgili konularda zanlıların ifadelerinin alındığı kaydedildi.

SENDİKACILARA İŞE ALIM SORULARI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan sendika yöneticilerine de belediyenin personel ihalesiyle ilgili sorular yönetildiği öğrenildi. Sendika temsilcilerinin personel ihalesine giren özel şirket yetkililerini tehdit ettiği, ihalelerin belediye şirketlerine kalması için çaba sarfettikleri iddialarıyla ilgili sorular sorulduğu bildirildi.

Ayrıca, AK Parti Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu üyesi, kuyumcu Çağlar Haspolat'a ise, sporculara hediye edilen altınlarla ilgili ihale yapılıp yapılmadığının sorulduğu kaydedildi.

BİLİRKİŞİ RAPORLARINDA KUMANYA

Operasyon kapsamında, Grand Plaza Anonim Şirketi'nce hazırlanan kumanyaların, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda çocuklara dağıtılmış gibi gösterildiği, ancak Başkan Aziz Kocaoğlu'nun seçim bürolarına götürüldüğü ileri sürüldü. Bilirkişi raporlarında, bu yönde faturalarda oynamalar yapılarak, 26 bin sandviç, 10 bin meyve suyu ve 4 bin suyun seçim bürolarında dağıtıldığı da yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, özel ve resmi günlerde düzenlediği Şevval Sam ve Sezen Aksu gibi sanatçıların konserlerinin gerçekleştirilmesinde de usulsüzlükler ilgili sanıklara sorular yöneltildiği öğrenildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, öğlen saatlerinde, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan'ın eşiyle birlikte Emniyete gelip yaşananlar hakkında bilgi aldı. Sorgularına devam edilen zanlılardan bir kısmının yarın, diğerlerinin de cuma günü adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title