Haberler

Istiklal Marşı Okunduğunda Yüreğim Titriyor"

Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, "Türk evladı tabii ki İstiklal Marşı'nı sahiplenecek.

HÜSEYİN YAHYA ŞEKERCİ - Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, "Türk evladı tabii ki İstiklal Marşı'nı sahiplenecek. 'Tüten en son ocak' diyor. Babamın Türk Yılmaz Marşı'nda da diyor ki 'Düşmana salsa tek bile kalsa.' Yani 'bir tek sen kalsan, bu vatana sahip çıkılacak'. Ruh aynı ruh, his aynı his, yani vatana olan aşk budur. Bugün için de aynıdır. Bu vatan, Allah korusun herhangi bir tehlikeye maruz kalırsa bir tek ocak tütüyorsa o sahiplenecek, bayrak hiçbir zaman inmeyecek." dedi.

Timsal Karabekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının, Balkan Savaşı esnasında her milletin kendini ifade ettiği bir marşının bulunmasından, kendilerinin de bir marşının olması gerektiğinden hareketle iki ayrı marş kaleme aldığını söyledi.

Karabekir, İstiklal Harbi'nin en önemli sloganlarından olan "Ya istiklal ya ölüm" sözünün de Hür Vatan Marşı'nın ilk kıtasında babası tarafından yazıldığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Kazım Karabekir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title