Haberler

İşte Sınır Ötesinde PKK'yı Vuracak Taktikler

Tezkere TBMM'de Görüşülürken, Genelkurmay Operasyon Planlarıyla İlgili Hazırlıklara Hız Verdi. Çalışmalarda Hava Destekli, Nokta Hedefli Kara Operasyonları Ağır Basıyor.

Genelkurmay Harekat, Plan-Prensipler, Lojistik ve İstihbarat Daire Başkanlıkları koordineli şekilde çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışmalara bölgedeki İkinci ve Üçüncü orduların ilgili birimleri de katılıyor.

İSTİHBARATLAR MASADA

Özellikle İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan gelen ve Irak'ın kuzeyindeki PKK kampları ile teröristlerin hareket sahalarına ilişkin bilgiler doğrultusunda, değişik alternatifler üzerinde durulurken, lojistik başkanlığı da bu alternatiflere göre gereken lojistik destek ve mühimmatı belirliyor.

GECE HAVA TAARRUZU

Bu çalışmalarda hava destekli, nokta hedefli kara operasyonları ağır basıyor. Konunun uzmanları Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta CNN-Türk'e yaptığı 'Genelkurmay Başkanımız ve Hava Kuvvetleri Komutanımız ile görüşüyoruz' açıklamasının da, bu seçeneğe öncelik verileceğini ortaya koyduğunu söylediler. Hava taarruzlarının da çoğunlukla gece operasyonları şeklinde olabileceği belirtiliyor.

DİYARBAKIR VURACAK

Bu çerçevede Malatya Erhaç Hava Üssü'nün başta Kandil Dağı olmak üzere Kuzey Irak'ta havadan belirlediği hedeflerin hava taarruzlarıyla vurulması öne çıkıyor. Erhaç Üssü'nün yanısıra, Irak'ın kuzeyindeki diğer hedefleri imhada, Diyarbakır hava üssündeki konuşlu 'Savaşan Şahin' F-16'lar önemli rol oynayacak. Batman'daki üs ise gerektiğinde devreye sokulacak.

HASSAS GÜDÜMLÜ FÜZELER

'Sınır ötesi operasyon sonuç getirir mi?' sorusuna askeri kaynaklar, 'En son sınır ötesi operasyonun üzerinden yedi yıl geçti. Bu süre içinde TSK'nın teknolojik imkanları çok arttı. Özellikle nokta vuruşu yapan hassas güdümlü füzeler ile lazer güdümlü mühimmatlar bu tür operasyonlarda öldürücü darbeyi vurur' değerlendirmesini yaptılar.

SİYASİ DİREKTİFE GÖRE SON PLAN

Tezkerenin bugün TBMM'de kabul edilmesi halinde, Genelkurmay, üzerinde çalıştığı harekat planlarına hükümetten kendisine gelecek siyasi direktif doğrultusunda son şeklini verecek ve bölgedeki birliklere de 'Bu son plana göre her türlü koşul için hazırlıklarınızı bir kez daha gözden geçirin' emrini gönderecek. Askerler, siyasi direktif sonrasında Dışişleri Bakanlığı ile de koordinasyona geçecek. Bu çalışmada harekat tarzlarına göre ortaya konulacak diplomasi belirlenecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title