Haberler

İstanbul Müftüsü Çağrıcı'dan Bebek Camii'ndeki Düğüne İlişkin Açıklama

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Bebek Camii Avlusunda Caminin İmam Hatibinin Oğlu İçin Düğün Yapıldığı İddiası Üzerine Soruşturma Başlatıldığını Belirterek, "Bunu Başkaları da Örnek Alacak, Başkaları Sanatçı, Çalgıcı Getirerek Şarkı Söyletecekler. Bunlara İzin Vermeyeceğiz" Dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Bebek Camii avlusunda caminin imam hatibinin oğlu için düğün yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldığını belirterek, "Bunu başkaları da örnek alacak, başkaları sanatçı, çalgıcı getirerek şarkı söyletecekler. Bunlara izin vermeyeceğiz" dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, medyada yer alan Beşiktaş Bebek Camii imamının oğlu için düzenlediği düğün programında mehter ve semazenler grubunun gösteri yaptığı, yemek yendiği, ayrıca davetlilerden başkasının cami avlusuna alınmadığı şeklinde haberler üzerine İHA mikrofonlarına konuştu. Konuyla ilgili izin verilmediğini ifade eden Çağrıcı, "Bizim camilerde düğün yapılması konusunda iznimiz yok. İnsanlar böyle bir şey yaptığı zaman peşinden başkaları da örnek alacak. Başkaları kadın

sanatçı, çalgıcı getirip camilerde şarkı söyletecek. Çalgıcı, türkücü getirmeye başlayacaklar" dedi.

Düğün gününde cami görevlisi ile ilgili soruşturma başlattıklarını belirten Çağrıcı, "Yarın öbür gün cuma gününde de düğün yapmaya çalışacaklar. Bu tarz şeyleri örnek alacaklar. Kesinlikle bu tür davranışları engelleyeceğiz" diye konuştu.

(HD-ED-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title