Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, uluslararası basına seslenerek, "Terör artık tüm dünyanın başına bela oldu.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, uluslararası basına seslenerek, "Terör artık tüm dünyanın başına bela oldu." dedi.

Basın Konseyi üyeleri, terör saldırısının yaşandığı Ortaköy'deki eğlence mekanının önüne gelerek hayatını kaybedenler için karanfil bıraktı.

Dünyanın çeşitli şehirlerinde terör saldırılarının meydana geldiğine işaret eden Türenç, son olarak da İstanbul'da Türklerin yanı sıra turistlerin de terör kurbanı olduğunu söyledi.

Türenç, "Uluslararası medyaya sesleniyoruz; terör artık tüm dünyanın başına bela oldu. Irk, din, cinsiyet, yaş, mezhep farkı gözetmeden, masum insanların kanını acımasızca döken teröre karşı sessiz kalmak, teröristlerin daha da cesaretlenmesine yol açıyor. Hele terör endişesi ve korkusuyla tatillerin ertelenmesi, ülkelerin turizmine de başka darbe indiriyor. Gelin dünyadaki tüm kalem sahipleri, gazeteciler el ele verelim. Kalemlerimizi terör mağduru ülkeleri yalnız bırakmamak için, halklarının bu ülkelere korkmadan gitmeleri için, yazılarımızla haberlerimizle destek olalım."

"Barış içinde bir arada yaşamaya devam edeceğiz"

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi (CEM) Vakfı üyeleri de saldırının yaşandığı yere gelerek, hayatını kaybedenler için çelenk bıraktı.

Burada açıklama yapan CEM Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, terör saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Döner, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilediklerini belirterek, "Kardeşliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya, bizi ayrıştırmaya çalışanlara inat, barış içinde bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Bu saldırının hedefine ulaşmaması, toplumumuzu ayrıştırmaya gayret edenlere fırsat vermemesi için, tüm kamuoyumuzu ve yetkili kurumları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title