Haberler

İstanbul'daki Şiddetli Yağış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, kentte öğleden sonra daha ciddi bir yağış beklendiğini belirterek, "Daha büyük ölçeğe girebilir.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, kentte öğleden sonra daha ciddi bir yağış beklendiğini belirterek, "Daha büyük ölçeğe girebilir. Endişemiz şu, toprak doyduğu için yağacak olan yağmur tamamen alt bölgelere, çukur bölgelere, denize yakın bölgelere inebilir." dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) İstanbul'da sabah saatlerine başlayan şiddetli sağanakla ilgili basın açıklaması yapan Topbaş, kente normalin üstünde yağış düştüğünü söyledi.

Bir kaç noktada alt geçit tıkanmaları yaşandığını, mümkün olduğu kadar müdahale edilerek sorunun çözüldüğünü belirten Topbaş, şunları kaydetti:

"Tabii yurttaşlarımızın da yardımcı olması lazım, trafiğe çıkmama açısından uyarılara dikkat ederlerse daha rahat bir yaşam sürebiliriz. Tramvay ve metro duraklarımızda bir iki noktada onlar da tahliye edildi. Öğleden sonra daha ciddi bir yağmur beklenmekte ve daha büyük ölçeğe girebilir. Endişemiz şu, toprak doyduğu için yağacak olan yağmur tamamen alt bölgelere, çukur bölgelere, denize yakın bölgelere inebilir. Bu bakımda daha hassasiyet gerekiyor. Hassasiyet gösterilirse bu sıkıntıyı hep birlikte aşarız."

Şiddetli yağış nedeniyle can kaybı yaşanmadığını belirten Topbaş, bodrum katlarındaki yurttaşların otel veya misafirhanelere yerleştirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Arazide bizim şu anda 6 bin 388 elemanımız var aktif olarak çalışan, 94 araçla büyükşehir belediyesi olarak devredeyiz. AFAD'ı da bu işin içine dahil ettiğimiz zaman oldukça yoğun bir faaliyet gösteriliyor. Hatırlanırsa, yıllar önce Londra'da istasyonları su, sel basmıştı. Şunu mutlulukla söyleyebilirim, çok şükür bir can kaybı olmadı, böyle bir sıkıntı yaşanmadı, bu önemli."

Maddi hasarlar tespit edilerek bunların telafisi için çalışmalar yapılacağını da dile getiren Başkan Topbaş, "Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Bey devamlı takip etti, benimle, Sayın Valimizle görüştü, her türlü çalışmaya destek vereceklerini de belirttiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum." diye tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Vasip Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title