Haberler

İSTANBUL-BAKAN ÖZER 45.TRT ULUSLARARASI 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ'NE KATILDI

Güncelleme:

BAŞAKŞEHİR Millet Bahçesi'ndeki 45. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Egemenlik eğitimden geçiyor.

BAŞAKŞEHİR Millet Bahçesi'ndeki 45. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Egemenlik eğitimden geçiyor. Ülkelerin rekabet edebilme kapasitesi doğrudan eğitim ile ilişkili. Son 20 yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, eğitimde devrimsel bir dönüşüme tanıklık ettik. 81 ilde 920 ilçede devasa eğitim yatırımları oldu. Okullar yapıldı, derslikler yapıldı. Tüm çocuklarımızın eğitime erişimi sağlandı. 5 yaşlarındaki okullaşma oranı yüzde 11'den yüzde 99'lara ulaştı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yüzde 99'a ulaştı" dedi.

1979 yılından bu yana tüm dünyadan çocuklarla birlikte gerçekleştirilen "45. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" bu yıl Başakşehir Millet Bahçesi'nde kutlandı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın açılış konuşması ile başlayan programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremzede çocuklar ile birlikte 24 ülkeden çocuklar katıldı. Sahne gösterileri ile başlayan etkinlik, deprem felaketi nedeniyle "Dünya Çocukları Türkiye İçin Tek Yürek" sloganıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte 24 ülkeden çocuklar sahne gösterisi yaptı.

"EGEMENLİK EĞİTİMDEN GEÇİYOR"

Etkinlikte konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bugün biliyorsunuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun da 103. Yıl dönümü. Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenlik ile çocuk bayramını birbirine bağlıyor. Buradan hepimize bir mesaj veriyor. Ulusal egemenlik, bu ülkenin geleceği çocuklarımıza emanettir mesajını veriyor. Bu sorumluluğun bilincinde olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Egemenlik eğitimden geçiyor. Ülkelerin rekabet edebilme kapasitesi doğrudan eğitim ile ilişkili. Son 20 yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, eğitimde devrimsel bir dönüşüme tanıklık ettik. 81 ilde 920 ilçede devasa eğitim yatırımları oldu. Okullar yapıldı, derslikler yapıldı. Tüm çocuklarımızın eğitime erişimi sağlandı. 5 yaşlarındaki okullaşma oranı yüzde 11'den yüzde 99'lara ulaştı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yüzde 99'a ulaştı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

"DEPREMDEN ETKİLENEN EVLATLARIMIZ DA BİZİMLE BİRLİKTE"

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ise 'Bu bayramı ülkemizde yaşanan depremler nedeniyle buruk bir şekilde karşıladık. Bugün etkinliğimize katılmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklarla birlikte, depremden etkilenen evlatlarımız da bizimle birlikte. Asrın felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Başakşehir 23 Nisan Çocuk Trt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title