Haberler

İsrail yakın mesafeden ateş edilerek öldürülen Filistinlinin cenazesini teslim etti

Güncelleme:

İsrailli yetkililer, aralık ayı başında ordu güçlerince yakın mesafeden vurularak öldürülen bir Filistinlinin cenazesini teslim etti.

İsrailli yetkililer, aralık ayı başında ordu güçlerince yakın mesafeden vurularak öldürülen bir Filistinlinin cenazesini teslim etti.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Şehit edilen Ammar Hamdi Muflih'in (22) naaşı ailesi ve ekiplerimiz tarafından teslim alınarak Nablus'taki Rafidiyye Hastanesi'ne nakledildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İsrail askerlerinin 2 Aralık'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde yakın mesafeden ateş açarak Muflih'i öldürdüğü kaydedildi.

Askeri törenle defnedilecek

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre de Filistinli Muflih'in cenazesi yarın düzenlenecek askeri törenle defnedilecek.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin Devlet Başkanlığı, Başbakan Muhammed Iştiyye ve Filistinli gruplar, İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde yakın mesafeden ateş açarak Filistinli Muflih'i öldürmesine tepki göstermişti.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland da sosyal medya hesabındaki paylaşımında, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki El-Huvvara beldesi yakınlarında İsrail askerleriyle münakaşa sırasında Filistinli Ammar Hamdi Muflih'in öldürülmesinden "dehşete" düştüğünü ifade etmişti.

Muflih'in acılı ailesine başsağlığı dileyen Wennesland, "Bu tür olaylar tamamen ve derhal soruşturulmalı ve sorumlular hesap vermelidir." açıklaması yapmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 2 Aralık'ta İsrail askerlerinin, El-Huvvara beldesinde bir Filistinliye yakın mesafeden ateş açtığını ve ambulansın ulaşmasını da engellemesi sonucu yaralının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Sosyal medyada bir İsrail askerinin kendisinden kaçmaya çalışan bir Filistinli ile itişip kakıştığı, ardından da Filistinli gence "sıfır mesafeden" birkaç el ateş ettiği görüntülerin yayılması üzerine uluslararası ve yerel düzeyde çok sayıda tepki açıklaması yapılmıştı.

İsrail Yüksek Mahkemesi, 2019'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin alıkonulması uygulamasının "esir takasında pazarlık konusu yapmak için sürdürülmesi" yönünde karar vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Filistin Aralık İsrail Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title