Haberler

İsrail Ordusu İki Askerinin Yaralandığı Saldırının Ardından Nablus'a Giriş ve Çıkışları Kapattı

Güncelleme:

RAMALLAH, 26 Mart (Xinhua) -- Filistin güvenlik kaynakları, Huvvara beldesinde araçtan açılan ateş sonucu iki İsrail askerinin yaralandığı saldırının ardından İsrail ordusunun Cumartesi gecesi Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus bölgesine giriş ve çıkışları kapattığını açıkladı.

RAMALLAH, 26 Mart (Xinhua) -- Filistin güvenlik kaynakları, Huvvara beldesinde araçtan açılan ateş sonucu iki İsrail askerinin yaralandığı saldırının ardından İsrail ordusunun Cumartesi gecesi Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus bölgesine giriş ve çıkışları kapattığını açıkladı.

Xinhua'ya konuşan kaynaklar, silahlı saldırının ardından İsrail ordu güçlerinin bölgeye tam bir kuşatma uyguladığını ve Filistinli araçların girişini engellemek için Nablus'a ve komşu birçok kasaba ve köye giden yolları kapattığını söyledi.

Nablus'un güneyinde yer alan Huvvara'nın belediye başkanı Nabil Dmeidi, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun kasabaya giriş ve çıkışları yasakladığını, tüm mağaza ve dükkanları kapattığını ve halkın hareket etmesini engellemek için sokaklara onlarca asker yerleştirdiğini belirtti.

İsrail ordu sözcüsü Cumartesi akşamı yaptığı basın açıklamasında Huvvara'da araçtan açılan ateş sonucu iki İsrail askerinin yaralandığını, askerlerden birinin durumunun ağır, diğerinin ise hafif olduğunu söyledi. Saldırganlar beldede hızla seyreden bir araçtan askerlere ateş açtı.

Silahlı saldırıyı sol görüşlü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) silahlı kanadı olan Ebu Ali Mustafa Tugayları adlı militan grup üstlendi.

Aralarında İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) de bulunduğu birçok Filistinli grup ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda silahlı saldırının "İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik ihlallerine doğal bir yanıt olduğunu" ifade etti.

İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlik bu yılın Ocak ayı başından bu yana tırmanmaya devam ederken, Filistin ve İsrail resmi istatistiklerine göre yaşanan olaylarda 89 Filistinli ve 14 İsrailli hayatını kaybetti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Batı Şeria Ramallah Filistin İsrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title