Haberler

İsrail'i Kınayamayan Ab, Ses Tonunu Yükseltiyor

Uluslararası hukuku ihlal ederek Lübnan'a saldıran ve onlarca sivili öldüren İsrail'i kınayamayan AB, ses tonunu yükseltmeye başladı.

Uluslararası hukuku ihlal ederek Lübnan'a saldıran ve onlarca sivili öldüren İsrail'i kınayamayan AB, ses tonunu yükseltmeye başladı.

AB Dönem Başkanı Finlandiya'dan yapılan açıklamada, ''Hizbullah'ın saldırılarına cevap olarak İsrail'in orantısız güç kullanması bizi derinden endişelendirmektedir. Dönem Başkanlığı, sivillerin hayatını kaybetmesinden esef duymaktadır. Lübnan'a hava ve deniz ambargosu uygulanması haklı gösterilemez'' denildi.

''Uluslararası hukuka aykırı eylemlerin şiddet ve karşılıklı cezalandırma döngüsünü artırmaktan başka işe yaramayacağını ve hiçkimsenin yasal güvenlik çıkarlarına hizmet etmeyeceğini'' bildiren Dönem Başkanı Finlandiya, Hizbullah'a da İsrailli askerleri bir an önce ve koşulsuz olarak salıvermesi çağrısında bulundu.

Hizbullah'tan İsrail'e saldırıları durdurmasını da isteyen AB Dönem Başkanı Finlandiya, Lübnan'ın da bu konuda elinden gelen çabayı göstermesini istedi.

Açıklamada ''Bölgedeki tüm ülkeler, durumun daha da şiddetlenerek savaşa dönüşmemesi için sükuneti yeniden sağlama yolunda çaba göstermeli'' ifadesi yer aldı.

Bu arada, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Orta Doğu'daki gelişmeler üzerine yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title