Haberler

İşçi ile İşveren Kariyer Günlerinde Buluştu

Güncelleme:

Silivri Belediyesi, düzenlediği 2. Kariyer Günleriyle, farklı sektörlerden oluşan yaklaşık 50 firmayı, iş arayan vatandaşlarla buluşturdu.

Silivri Belediyesi, düzenlediği 2'inci Kariyer Günleri ile ilçede faaliyet gösteren, farklı sektörlerden oluşan yaklaşık 50 firmayı, iş arayan vatandaşlarla buluşturdu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, etkinliğin işsizliği önemli ölçüde azalttığını belirterek, geçen yıl 7 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Silivri Belediyesi'nin bu yıl 2'incisini gerçekleştirdiği Kariyer Günleri'nde, farklı sektörlerde hizmet veren yaklaşık 50 firma stant açtı. Silivri Sahil Meydanı'nda kurulan stantlarda işverenler ile iş arayanlar bir araya geldi. İşsizliğin amaçlandığı proje kapsamında kurulan stantlarda firmalar kendilerini tanıtım imkanı bulurken, iş arayanlar ise kendilerine en uygun alanlarda iş başvurusunda bulundu.

Kariyer Günleri'nin açılışını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yapılan etkinlikle Silivri'de işsizliği sonlandırmak istediklerini belirterek, "Aslında bu bizim kurumsallaştırmaya çalıştığımız, yerleştirmeye çalıştığımız bir projenin etkinliği bu. Yıl içerisinde yapılan bütün etkinliklerin sergilenmesi, duyulması ve tanıtılması amacını taşıyor. Burada tanıtımdan kastım yapılan bu işin bilinmesini istiyoruz. Bilindikçe bir güven artacak. Silivri'de yaşayan herkese iş bulmasını istiyoruz. Ama Silivri'de bulmak istiyoruz. Sabahları saat 05.00'te otobüslere binip, uykulu gözlerle çevredeki ilçelerde iş aramaya gidenleri gördükçe niye Silivri'de böyle bir imkanı yaratamıyoruz dedim" diye konuştu.

"7 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ"

Belediyecilikte bireyin mutluluğunun önemine vurgu yapan Başkan Özcan Işıklar, "Yapmak istediğimiz şey, iş gücüne katılırken burada geleceğe hazırlanan çocuklarımızı nitelikli hale getirmek istiyoruz. Burada bir diyalog ortamı sağlıyoruz. Bence belediyecilik bu. Su, cenaze kaldırmak, temizlik yapmak bunlar rutin işler. Belediyecilik hayatı güzelleştirmek. Belediyecilik çalışanına umut vermek. Onu kültürle istihdamla, umutla yaşatmak" şeklinde konuştu.

Başkan Işıklar, geçen yıl ilki düzenlenen Kariyer Günleri'nde toplam 10 bin iş başvurusunun yapıldığını, başvurulardan 7 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

FİRMALAR, İŞ ARAYANLARLA BİREBİR GÖRÜŞTÜ

Kurulan stantlarda iş arayanlar, işveren firmalarla karşılıklı diyalog kurma imkanı buldu. Teknik meslek eğitim kurumu yöneticisi Begüm Özdolarlı, "Biz Silivri Belediyesi'nin anlaşmalı olduğu organize sanayi bölgeleri içerisindeki firmaların ihtiyaç duyduğu teknik meslek eğitimi veriyoruz" dedi. Özdolarlı, yapılan etkinlikle çok sayıda kişinin iş sahibi olduğunu söyledi.

Metal sanayi işletmecisi Şeref Özen ise, firma olarak bu yıl ilk kez katıldıklarını belirterek, "Burada iş bulmak isteyen arkadaşlarla birebir diyalog kuruyoruz. Bizim işimizi yapacak arkadaşlar varsa bunları değerlendiriyoruz" diye konuştu.

ZİRVEYE TIRMANAN ADAM NASUH MAHRUKİ, ZİRVEYE TIRMANIŞIN SIRLARINI ANLATTI

2'inci Kariyer Günleri kapsamında ünlü dağ sporcusu Nasuh Mahruki "Kendi Everestinize Tırmanın" söyleşisinde Silivri'lerle bir araya geldi. Gezi Parkı olaylarında AKUT ekibiyle bölgedeki vatandaşlara yardım etmek için gittiği Taksim'de geçirdiği kaza sonucu hastaneden telekonferans yöntemiyle salona bağlanan Mahruki, Gezi Parkı olaylarını ve yaralanan vatandaşlar için yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Nasuh Mahruki, telekonferans sistemiyle bağlandığı programda, başarının formüllerini, zirveye tırmanışta yapılması gerekenleri anlattı.

Dayanıklık, yüksek motivasyon, kararlılığın başarıya götüren unsurlar olduğunu belirten Mahruki,

"Doğru yaklaşım başarıya götürür. Her şey insanla başlıyor, onunla bitiyor. Her şeyin merkezi insan. Nüfusun çoğunluğu farkında olmayanlardan oluşuyor. İnsan sonsuz olasılıklara sahip bir potansiyeldir. Hayatın içinde herhangi bir yer değil, kendinizin ait olduğu bir yer, doldurabileceğiniz bir yer olmalı. Tanrı insanı yaratıyor ama insan da eylemleriyle kendini yaratır. Şartlanmalarımızdan korunmamız lazım" şeklinde konuştu.

HAYATTA SEVMEYECEĞİNİZ İŞİ YAPMAYIN"

"Özgürlük bedava değildir" diyen Mahruki, insanın bedenin yanı sıra beyninin de özgür kalması gerektiğine vurgu yaparak, "Sadece hedefleri olan insanlar ne zaman, nereye nasıl gideceklerini bilirler. Asla gereksiz risk almayın. Hayatta sevmeyeceğiniz işi yapmayın" dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, Mahruki'ye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "Aramızda görmek isterdik. Ama yine aramızdasınız, teknolojinin bu nimetinden faydalandık. Örnek aldığımız değerlerimizden bir tanesi. Adapazarı depreminde tanıma fırsatımız olmuştu. Orada yaşamın ne kadar ince çizgilerden oluştuğunu görmüştük. Kendisi bizim için bir ekol" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nasuh Mahruki Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title