Haberler

İran ile Nükleer Müzakerelerde Anlaşma Sağlanması

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde dün varılan ve taraflarca "tarihi" olarak nitelendirilen anlaşmadan dolayı İran ve ABD'yi kutlayarak, varılan anlaşmayı "büyük başarı" olarak niteledi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde dün varılan ve taraflarca "tarihi" olarak nitelendirilen anlaşmadan dolayı İran ve ABD'yi kutlayarak, varılan anlaşmayı "büyük başarı" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Masum, anlaşmadan dolayı İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ABD Başkanı Barack Obama'yı kutladı.

Cumhurbaşkanı Masum, Ruhaniye yönelik, "Bu stratejik başarı, diplomasinizin büyük zaferidir. Yıllarca devam ettirilen ve barış, kalkınma ve ilerlemeyi sağlayacak olumlu ve insani diyalog çabalarınızın sonucudur" ifadelerini kullandı.

"Bu önemli anlaşmada dost İran halkı için elde edilen başarıdan ötürü sevincimiz çok büyüktür" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hem bizim hem de bölge ve uluslararası toplum için büyük bir başarı sayılan söz konusu anlaşma, bölgemizde umut, iyimserlik ve istikrarı pekiştirip, gerginlikleri karşılıklı diyalog ve ülkelerin içişlerine karışmama esasına göre giderebilir."

Irak Cumhurbaşkanı Masum, konuyla ilgili Obama'ya gönderdiği kutlama mesajında da, "Anlaşmaya varmanız uluslararası toplumda ayrışan gruplar arasında diyalog kültürünü güçlendirir. Bu, Ortadoğu bölgesinde güven ve istikrarın güçlendirilmesine dair umut veriyor" ifadelerini kullandı.

İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1 ülkeleri) arasında Viyana'da süren nükleer müzakerelerde dün anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Fuat Masum Irak İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title