Haberler

İktidar ve Muhalefete Yüklendi

Bbp Lideri Topçu: "İktidar Savcılıktan, Muhalefet Avukatlıktan Vazgeçmiyor?

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, balyoz davası ile ilgili olarak "Hukukun konusu olması gereken bir olayı iktidar ve muhalefet oy devşirme vesilesi yapıyor. İktidar savcılıktan, muhalefet avukatlıktan vazgeçmiyor,? dedi.

BBP Eskişehir İl kongresi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, genel başkan yardımcısı Selami Gülşen, Genel SekReteri Mustafa Destici ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasının tüm şüpheleri ortadan kaldıracak şekilde aydınlatılmasını istedi. Topçu şunları kaydetti:

"Millet vicdanında bütün şüpheleriyle açık duran Devlet Denetleme Kurulu raporuyla şüphelerin daha da derinleştiği bu şahadet sürecinin artık özel yetkili savcıların ve özel yetkili mahkemelerin takip etmesi için hukukçularımızın hazırladığı dilekçeyi Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ettik. Ayrıca DDK raporuyla delillendirilen, ihmali, kusuru tespit edilen kişi ve kurumlar hakkında da tekraren suç duyurusunda bulunduk. Önümüzdeki günlerde de sayın Başbakandan idari soruşturma başlatması için Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirmelerini resmen talep edeceğiz. BBP, aile, hukukçularımız, bütün Alperenler, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye inanan herkesin ve her kesimin katkısıyla inşallah bu olayı tüm şüpheleri ortadan kaldıracak şekilde aydınlatacağız."

?MİLLET, ORDUMUZUN KURMAY HEYETİNİN TUTUKEVLERİNDE ÇAY İÇMELERİNİ DOĞRU BULMUYOR?

Yalçın Topçu, Türk Milletinin her zaman orduyu 'Peygamber Ocağı' olarak gördüğünü söyledi.Topçu, "Çok güçlü bir ordumuz var. ,Milletin bir isteğini arzusunu buradan paylaşmak istiyorum. Büyük Türk Milleti, Peygamber ocağı olarak gördüğü şerefli ordumuzun kurmay heyetinin Sincan sokaklarında, adliye önünde dolaşmalarını kabul etmiyor, tutukevlerinde çay içmelerini doğru bulmuyor. Bu büyük millet şanlı ordusunun kurmaylarından bir şey bekliyor. Şanlı ordumuzun kurmaylarını Kandil'in zirvesinde, Kerkük'te, Musul'da, Kıbrıs'ın dağlarında ve Ege'nin mavi sularında görmek istiyor" dedi.

Türkiye'de 10 milyon işsizin olduğunu, 9 milyon emeklinin adeta sürdüğünü söyleyen Topçu, "Dış borcumuz 600 milyar dolara, cari açık cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 50 milyar dolara ulaşmışsa, bölücü terör siyasallaşıp sokağa hakim olmaya çalışıyorsa bu ülkede halen Milli iradenin üstünde güç arayışında olan, Namlusunu millete uzatmış bir ordu özlemi duyan mukavvadan profesörler, zayıf karakterli siyasetçiler varsa, bu tablonun müsebbipleri bugüne kadar iktidar olanlar ve 8.5 yıldır iktidarda olanlardır. Bu tablodan utanması gereken bunlardır. Artık zamanı gelmiştir. Bu ülkenin iktidarı da meclisteki muhalefeti de tasfiye olacak ve aziz milletimiz siyaseti, devleti ve toplumu 12 Haziranda iradesiyle yeniden formatlayacak" diye konuştu.

?ORDU ÜZERİNDE PSİKOLOJİK OPERASYONLAR YAPANLAR AKILLARINI BAŞLARINA ALSIN?

Konuşması sık sık "Başbakan Yalçın" sloganları ile kesilen Topçu, 10 günden beri Türkiye'nin gündemini 'Balyoz Davası' ile ilgili tutuklamaların işgal ettiğini söyledi. Hükümeti savcılık, muhalefeti de avukatlıkla suçlayan Yalçın, "Mahkeme karar vermiş ve içinde bazı generallerin de bulunduğu kişilerin tutuklanması istenmiş. Şimdi hukukun konusu olması gereken bir olayı iktidar ve muhalefet oy devşirme vesilesi yapıyor. İktidar savcılıktan, muhalefet avukatlıktan vazgeçmiyor. Yargıya olan güveni sarsmaya kimsenin hakkı yoktur. Savcıların çeşitli iddiaları vardır, mahkeme safahatında her şey netleşecektir, itidalli ve sabırlı olmak gerekir. Neticede elbette adalet yerini bulacaktır. Milletimizin ordusu üzerinde psikolojik operasyon yapanlar da akıllarını başlarına alsınlar. Bu bölgede güçlü bir orduya her zamandan daha çok ihtiyacımız var. Herkes sorumlu davranmalıdır. Böyle davalardan siyasi nemalanma hesabı yapılıyorsa bunu şiddetle men ediyor ve kim olursa olsun bütün tarafları kınıyorum" dedi.

BBP Eskişehir İl Başkanlığı kongresinde seçimlere eski başkan Ahmet Namık Akdoğan'ın hazırladığı tek liste ile gidildi. Akdoğan yeniden başkan seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title