Haberler

Iğdır - Zelal Öldürüldü, Bdp'li Kadınlar 'Töre Cinayetine Son Yürüyüşü' Yaptı

Iğdır'da Sevdiği Erkeğe Kaçtıktan Sonra Erkek Kardeşi Tarafından Bıçaklanarak Öldürülen 16 Yaşındaki Zelal İçin Bdp'li Kadınlar, 'töre Cinayetine Son' Yürüyüşü Yaptı.

Iğdır'da sevdiği erkeğe kaçtıktan sonra erkek kardeşi tarafından bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Zelal için BDP'li kadınlar, 'Töre Cinayetine Son' yürüyüşü yaptı.

Iğdır Merkeze bağlı Aşağı Erhacı köyünde yaşayan 16 yaşındaki Zelan Ş., 1 Ocak günü erkek kardeşi Mehmet Ş. tarafından 21 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Iğdır Belediyesi Meclisi kadın üyeleri Çiğdem Yılmaz, Elif Dağgöl, Zübeyde Kaynar ve Güzel Önder'in öncülüğünde, olayın yaşandığı Aşağı Erhacı köyünde 'töre cinayetine son' yürüyüşü gerçekleştirildi. Köy meydanında yapılacak yürüyüşün ardından BDP'li kadınlar, genç kızın mezarına giderek çiçek koydu, dua okudular. Belediye meclis üyesi Çiğdem Yılmaz, erkekten kadınların şiddet gördüklerini ve kadınların çareyi devlet kurumlarına sığınmakta bulduklarını bildirdi. Devletin ise kadınları korumaları yerine şiddette uğradıkları erkeklere teslim ettiğini ileri süren Çiğdem Yılmaz, bu şiddetlerin çoğunlukla sonunun ölümle bittiğini savundu. Bu konuda çok örnek yaşanmasına rağmen henüz önlem alınmadığına işaret eden Yılmaz, "Kadınları korumasız bırakan devlet kadınların erkekler tarafından cezalandırılmasını, öldürülmelerini adeta meşrulaştırılıp körüklemektedir. Kadınlar bu ülkede hiçbir şekilde korunmamakta temel insani hakları erkek zihniyetli sistem tarafından gasp edilmektedir. Erhacı köyünde Zelal Şen sevdiği biriyle kaçmış ailelerin erkekleri tarafından pazarlık konusu yapılmıştır. Anlaşma olmayınca da Zelal'in öldürülmesine karar verilmiştir. 15 yaşındaki erkek kardeşi tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülmüştür. Kızı ailesine teslim eden jandarma hiçbir güvenlik önlemi almadan adeta ölüme davetiye çıkarmıştır. Kadın ve aileden sorumlu devlet bakanı görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği gibi kadınların yaşadığı tüm sorunlara adeta seyirci kalmaktadır. Erkek egemenlikli zihniyete karşı duyarsız olan bakan Selma Aliye Kavaf'ı istifaya çağırıyoruz.

Yaşamı yaratan kadına yönelik saldırılar toplumun şahsına yapılmış insanlık suçudur. Kadın öldürülmelerini bir soykırım olarak görüyor bunları nefretle kınıyoruz. Bu temelde tüm dünya kadınlarını birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Yürüyüş ve mezarlıkta bulunan Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk ise Zelal'in öldürülmesini vahşet olarak nitelendirdi. Başkan Vekili Malk, sorumluların suçu olduğunu ve hesap vermeleri gerektiğini bildirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgöl de "Töre cinayetinin olduğunu bilerek sığınma evi yerine baba evine teslim etmenin bedelini Zelal canıyla ödedi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÜKÜMÜ:

- Yürüyüşe katılanlar

- Mezara çiçek ve pankartları bırakmaları

- Yapılan konuşmalar

- Çocuklar

HABER- KAMERA: AYDIN DENİZ/ IĞDIR)

S

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title