Haberler

Hürsiad: "Büyüme Sürpriz Değil"

HÜRSİAD Başkanı Yusuf Sarıcı, 2012 yılının birinci üç aylık dönemindeki büyüme rakamlarının kendileri için sürpriz olmadığını ifade ederken, "İkinci çeyrekte de büyümenin sürmesini bekliyoruz" dedi.

HÜRSİAD Başkanı Yusuf Sarıcı, 2012 yılının birinci üç aylık dönemindeki büyüme rakamlarının kendileri için sürpriz olmadığını ifade ederken, "İkinci çeyrekte de büyümenin sürmesini bekliyoruz" dedi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Yusuf Sarıcı, TÜİK tarafından açıklanan, üretim yöntemiyle hesaplanan gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) 2012 birinci çeyrek sonuçlarını değerlendirdi. Sonuçlara göre 2012 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'nin yüzde 3,2 büyüdüğünü ifade eden Sarıcı, rakamların kendileri için sürpriz olmadığını, beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi. 2012 yılının ilk çeyreğindeki büyüme rakamlarının bu yıl için yüzde 4 oranında büyüme tahmininde bulunan ekonomi yönetiminin beklentileriyle doğru orantılı olduğunu kaydeden Sarıcı, "Bu açıdan bakıldığında ekonomide istikrarın sürdüğünü söylemek yanlış olmaz. Büyümenin ikinci çeyrekte de sürmesini bekliyoruz" dedi.

Verilere göre 2012'nin ilk çeyreğinde en fazla büyümenin yüzde 8.4 ile enerji sektörü olduğuna işaret eden Sarıcı, "İlk çeyreğin büyümesine dış talep artışının etkisi büyük. Bu da ekonomi politikalarının doğru seyirde olduğunu gösteriyor. Ekonomi yönetiminin iç pazarı destekleyen üretim politikası, ihracatı teşvik etmesi, cari açığı azaltmaya yönelik üretim politikası büyüme başarısını getirmiştir. Bugün AB üyesi ülkelerde yaşanan ekonomik çalkantılara rağmen ihracat odaklı elde edilen bu büyüme, gerçek anlamda bir başarıdır" diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 yılı için ekonomide konulan hedeflere doğru hızla ilerleyen bir ülke olduğunu savunan Başkan Sarıcı, şöyle devam etti:

"Sürdürülebilir ekonomik büyüme için bu istikrarlı politikaların devam etmesi büyük önem taşıyor. Bir zamanların ekonomik krizlerle baş edemeyen, enflasyonu çift hanelerde dolaşan, milli geliri ve kişi başına düşen geliri düşük, altından kalkılamaz bütçe açığına sahip bir ülkesi yerine bugün bambaşka bir Türkiye var. Bugün gelinen nokta ekonomi yönetiminin başarısıdır ve istikrarın sürmesiyle Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşacağının göstergesidir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title