Haberler

Hortum Demre ve Kumluca da Yıktı Geçti

Antalya'nın Demre ve Kumluca ilçelerinde yağış, fırtına ve hortumdan etkilenen seralardaki hasarın, 4 milyon lira olduğu kaydedildi.

Hortumun İKİ İLÇEYE ZARARI 4 MİLYON LİRA

Antalya'nın Demre ve Kumluca ilçelerinde yağış, fırtına ve hortumdan etkilenen seralardaki hasarın, 4 milyon lira olduğu kaydedildi.

Antalya'da geçen cuma günü akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına sonrası oluşan hortumdan zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışmaları başladı. Demre İlçesi'nde saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgarın ardından denizde oluşan hortumun, yaklaşık 120 dekar sera alanına zarar verdiği kaydedildi. Hortumun, Demre'deki seralarda 3 milyon liraya yakın zarara yol açtığı belirtildi. Yarından itibaren yeniden yağışlı havanın etkisine girecek bölgede vatandaşlar, yıkılan seraları onarmaya başladı. Seraların üzerini kapatmaya çalışan üreticiler, zamanla yarışıyor.

TARIM SİGORTASI YAPTIRIN

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman vatandaşlara çağrı yaparak, seraların doğal afetlere karşı sigortalanmasını istedi. Bölgede hortumun neden olduğu hasar hakkında bilge veren Kaymakam Karaman, "Hafta sonu özellikle şiddetli hava koşullarından dolayı Demre ve çevresinde, seracılık faaliyetleri gösteren vatandaşlarımız ciddi zarar gördü. Toplamda 40 çiftçiye ait 120 dönüm sera alanı fırtınadan etkilendi. Hortumdan en çok Çevreli, Gürses ve Köşkerler köyleri etkilendi" dedi.

MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgede inceleme yaptığını kaydeden Kaymakam Karaman, şunları kaydetti: "İl Afet Müdürlüğü nezdinde girişimler başlatıldı. Bölgede son 3 ay içerisinde 4'üncü afeti yaşıyoruz. Her seferinde aynı son yaşanıyor. İlçemizde ve çevremizde örtüaltı tarım faaliyetleri yoğun olarak yapılmakta. Çiftçilerimizden özellikle tarım sigortalarını yaptırmalarını bekliyoruz. Bu, onların kendileri için de faydalı bir çözüm yolu. Sigorta yaptırmayan üretici mağdur oluyor. Çiftçilerimizin mağduriyeti giderilecek."

KUMLUCA'DAKİ ZARAR 1 MİLYON LİRA

Hortumdan zarar gören diğer bir bölge ise Antalya'da 'tarımın kalbi' olarak nitelenen Kumluca İlçesi oldu. Kumluca'da geçen cumartesi akşam saatlerinde meydana gelen hortum, ilçede yaklaşık 1 milyon liralık zarara yol açtı. Yağmur ve fırtına sonrasında oluşan hortum Beykonak Beldesi'nde Akmaz, Resiller ve Şirlengiç mahallelerinde etkili oldu. Yapılan incelemelerde 11 çiftçiye ait yaklaşık 28 dekar alanda kurulu plastik ve cam seranın zarar gördüğü belirlendi.

FİYATLARA YANSIMAYACAK

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, 28 dekar alan üzerine kurulu seranın hortumdan etkilendiğini belirterek, "17 dekar sera alanı kısmi zarar görürken, 11 dekar sera alanı ise yerle bir oldu. İlçe genelinde yaklaşık 1 milyon lira zarar mevcut" dedi. Hortumun ilçede üretilen domates, patlıcan ve biber seralarına zarar verdiğini kaydeden Kayhan, "Ancak ilçenin üretim rekoltesini etkileyecek bir durum söz konusu değil. Yani bu durum fiyatlara yansıyacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf İzzet Karaman Kumluca Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title